Een kijkje in de keuken week 15-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Na een heerlijk lang paasweekend moet er vandaag weer gewerkt en geleerd worden. De verbouwing van de deel gaat ook verder. Vandaag wordt er o.a. elektra en vloerverwarming gelegd.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

’s Avonds maak ik een grote pan nasi goreng en kip in pangangsaus. Ik gebruikte de pangangsaus uit dit recept die ik mengde met gebakken kipfilet. ?!

Woensdag

’s Ochtendsvroeg breng ik Nacho naar de trimmer. Begin van de middag is hij klaar en haal ik hem weer op. Kijk nou wat een droepie! ?

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Hier zei ik: “snoepie?”

Deze foodpost krijg ik binnen van Galipette Cidre:

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Drie natuurlijke ciders: een Bretonse Brut, een Normandische Biologique en een nieuwerwetse Non-Alcohol. Gemaakt van 100% sap van lokale appels en bevatten geen toegevoegde suiker of kunstmatige ingrediënten. Ik heb ze nog niet geproefd, maar ben heel benieuwd.
En ook dit pakketje met koffiebonen van Frank & Fresh komt binnen om te proeven. Het nieuwe koffiemerk Frank & Fresh Coffee wil de Nederlandse koffiedrinker graag kennis laten maken met de smaak van écht verse koffie. Daarom draaien zij de keten om en brandt het nieuwe koffiemerk de espressobonen op bestelling en bezorgen ze de bonen precies één week na branding bij jou thuis. Ook deze koffie hebben we nog niet geproefd, omdat we eerst de oude koffiebonen opmaken. 
Een kijkje in de keuken week 15-2021
Het hield maar niet op met sneeuwen vandaag wat mooie plaatjes opleverde. Maar nu ben ik er wel klaar mee. Kom maar doorrrrrrrr met die zon!
Eind van de middag heb ik een tijdslot gereserveerd bij de Action en ga ik even shoppen met Ella-Marie. Waxinelichtjes, gasaansteker, iets lekkers voor de hond en katten, scheermesjes, etc. Je kent het wel! 😉 Fijn om weer even door een winkel te lopen anders dan de supermarkt. Deze foto stuur ik door naar Johan met de vraag of ik ze mee moet nemen. Onze cv-ketel heeft er ’s ochtends namelijk de brui aan gegeven (dat gebeurt nooooooit als de zon schijnt maar altijd als het sneeuwt en vriest!) dus wilden we ’s avonds de houtkachel aansteken. Omdat de koelkast tijdelijk naast de houtkachel staat mag het ook weer niet te warm worden, dus dan maar even zo’n haardblok erop… ? Ik nam er drie mee.
Een kijkje in de keuken week 15-2021

Donderdag

Boven de deel op de verdieping wordt een gat uitgehakt en een raamkozijn erin gezet. Hier willen Johan en ik straks onze slaapkamer maken. Geen verkeerd uitzicht toch? Het lijkt wel een schilderij…

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Ook de achterkant ziet er nu heel anders uit!

Het avondeten was niet heel gezond maar wel lekker:

Ella-Marie eet een broodje hotdog voordat ze naar voetbaltraining gaat.
Een kijkje in de keuken week 15-2021

Johan en ik eten ’s avonds pizza met het bord op schoot voor de Meilandjes.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Vrijdag

Om zeven uur ’s ochtends gaat de deurbel. De dekvloer op de deel wordt gestort! Snel aankleden en hup naar beneden.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Vandaag sta ik weer in de keuken en achter de camera….

Johan is vrij en rommelt een beetje in en rondom huis. Er is genoeg te doen.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Het houthok is weer gevuld!

Voor het avondeten maak ik een kapsalon van de bakplaat met zalm. Johan deelde op IG een stories met de vraag of jullie hiervan het recept zouden willen….

Ga ik doen dus! 🙂

Zaterdag

Omdat we nog behoorlijk wat zalm overhadden maak ik sushi voor het avondeten. Ik maakte in totaal 6 rollen sushi waarvan 4 met zalm en 2 met gerookte kip. Met de sushi-bazooka zijn de rollen zo gemaakt!

Zondag

Voor de lunch maak ik een lekker recept die meteen op de foto wordt gezet. De dekvloer op de deel was alweer hard genoeg om op te lopen dus maak ik daar de foto’s. Hopelijk heb ik straks als de keuken is geplaatst nog genoeg ruimte om hier foto’s te maken. Het licht is hier heel fijn namelijk.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

’s Avonds staan er kliekjes op het menu en dat is helemaal geen straf.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Ella-Marie gaat naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor. Tussen de middag lunchen we met een broodje kaas uit de oven en een beetje koolsalade.

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Omdat ik op maandag meestal niet kook hadden we gisteravond een bak eten uit de vriezer gehaald voor het avondeten. Vandaag staat er opgebakken zuurkool op het menu. Dat gaat er best in met dat koude vriesweer!

Een kijkje in de keuken week 15-2021

Van de uitgever kreeg ik ’s avonds een mail doorgestuurd met omslagvoorstellen voor de cover van ons tweede kookboek. Het gaat weer zo gaaf worden! Hopelijk kan ik hem binnenkort met je delen… Wordt vervolgd!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde