Een kijkje in de keuken week 16-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ik maak weer een lekker recept voor het nieuwe kookboek. Niet moeilijk te raden wat het is, maar ach…. Sneak peeks zijn te leuk om niet te delen! En deze wil je eten!

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Terwijl Ella-Marie naar voetbaltraining is gaan Johan en ik even wandelen met Nacho.

Woensdag

Vandaag stond ik ook in de keuken en maakte o.a. iets met kip. ?

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Het eindresultaat komt in het boek… ?

’s Avonds had Ella-Marie weer een online scouting meeting. Voor verkeersborden memory moesten ze dit keer de straat op om selfies met verkeersborden te maken in Enzo Knol stijl. Nacho en ik gingen gezellig mee.

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Donderdag

Ook vandaag sta ik weer in de keuken. Ik was net klaar met koken en fotograferen toen Ella ’s middags uit school kwam, dus kon er gelijk geproefd worden. El keurde het goed (met veel “mmmmmm”). ’s Avonds aten we opgewarmde kliekjes. ??

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Het is nog fris genoeg buiten om ’s avonds de houtkachel ’s aan te steken, maar omdat onze koelkast er tijdelijk naast staat is dat geen goed idee. Gelukkig maken waxinelichtjes het ook gezellig in huis.

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Vrijdag

Terwijl er op de deel weer geklust wordt, sta ik in de keuken in potten en pannen te roeren. ’s Middags komen mijn ouders en broer nog even langs om de vorderingen van de deel te bekijken en kunnen ze meteen wat eten mee naar huis nemen. Tijdens het koken moet ik natuurlijk proeven en dan heb ik vaak geen zin meer om het ’s avonds weer te eten. Dat gebeurt meestal toch, en anders gaat het de vriezer in. Nu kon ik mijn ouders er blij mee maken.

Korte verbouwings update: deze week werd er o.a. een begin gemaakt met de voorzetwanden en werd de stalen draagbalk in het plafond afgetimmerd. Jottem! #enwezijnnoglangnietklaar #noglangeniet #noglangeniet #enwezijnnoglangnietklaar #maarhetgeldisbijnaop

Een kijkje in de keuken week 16-2021

’s Avonds was de pap op en omdat we geen eten in huis hadden (joehoe!) lieten we iets thuisbezorgen…

Zaterdag

Weeeeekend! Zo. Aan. Toe. Eigenlijk zou ik vandaag en morgen nog koken voor het kookboek maar kon me er totaal niet toe zetten. Even kookmoe denk ik… Terwijl El op het voetbalveld stond en Johan buiten in de tuin was, schreef ik wat recepten uit en deed boodschappen. ’s Middags ging ik de tuin in om onkruid te trekken. Heerlijk zen. ? Johan haalde het restant van de overkapping weg die aan de achterkant tegen ons huis stond. Eerder werd het dak van de overkapping weggehaald om ruimte te maken voor de steiger en omdat we hem toch niet zo mooi vonden besloten we om hem maar helemaal weg te halen. We hebben nu veel meer ruimte op het terras gekregen dus voorlopig laten we het zo.

’s Avonds kwam er een borrelplankje op tafel en keken we de film Grown Ups.

Deze twee mormels confisqueren de eettafel…

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Zondag

Eind van de ochtend gaat Ella-Marie naar een skeeler event in het dorp dat door een aantal ouders is georganiseerd. Op een groot parkeerterrein konden kinderen deelnemen aan inline hockey en vrij skaten. Ella-Marie vond het superleuk en is nog behendiger geworden op de skates! ’s Middags zaten we natuurlijk voor de buis om ‘onze’ Max aan te moedigen. Wat een heerlijke race was het. Max werd eerste! ??

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Na de race gingen we nog even wandelen met Nacho.

En zodoende was er daarna weer ruimte voor borrelplank nummer 2…. ?? Met de film Twister… Was even geleden dat ik die gezien had, maar blijft leuk!

Maandag

Het weekend is weer voorbij, een nieuwe week is begonnen. Ella-Marie gaat naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor. Tussen de middag lunchen we met een tosti en gebakken eitje.

Een kijkje in de keuken week 16-2021

Ook op de deel wordt verder gewerkt, zo worden o.a. houten latten tegen de muur geplaatst waar straks de isolatie tussenkomt en de voorzetwand tegenaan wordt geplaatst, er worden plakroedes op de kozijnen geplakt en Belgisch hardsteen dorpels worden geplaatst.

Ella-Marie moet ’s avonds naar voetbaltraining en ondertussen gaan Johan en ik een rondje wandelen met Nacho. Heerlijk om de dag zo af te sluiten.

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde