Een kijkje in de keuken week 27-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ik ging lekker lunchen met een vriendinnetje bij De Verdraagzaamheid in Zaltbommel. Was alweer veel te lang geleden dat we hadden afgesproken. We hebben heerlijk gegeten en bijgekletst.

Voor het avondeten maak ik een romige pestosaus (paar zelfgemaakte eetlepels pesto verwarmen met 200 ml slagroom) met spaghetti. In de vriezer vind ik nog wat tuinbonen die ik kort even kook en dubbel dop en uit de moestuin pluk ik twee courgettes die ik in plakjes snijd en rooster in de oven. Simpel en heerlijk maaltje!

Woensdag

Vandaag staat er een salade niçoise op het menu met kropsla uit de moestuin. Dit is echt een van mijn favoriete maaltijdsalades in de zomer. Het recept vind je hier. De dressing maakte ik trouwens van 2 eetlepels mayonaise losgeroerd met 2 fijngeprakte ansjovisfilets, wat citroensap en een scheut zoet-zuur augurkennat. Erg lekker. Trouwens, voor de campinggangers onder ons: dit is een ideaal campingrecept! 🙂

Een kijkje in de keuken week 27-2020

Donderdag

Johan kookt vandaag en maakt zijn befaamde pastasalade. Die smaakt altijd anders, want hij gebruikt ingrediënten die op dat moment in de koelkast liggen. Dit keer lagen er veel kliekjes in de koelkast, dus de pastasalade was goedgevuld. Ik kan me hier echt ziek aan eten, zo lekker vind ik het! Restaurants moeten dit toch ook gewoon op de lunchkaart zetten? Lauwwarme pastasalade met vulling van de dag, geserveerd met warme croutons of stokbrood. Mmmmm… Kunnen ze meteen mooi de kliekjes opmaken! De macaronisalade maak je lekker smeuïg met een ordinaire lepel mayonaise, (soms wat yoghurt), een lepeltje mosterd, een lepeltje sushiazijn, een scheutje zoet-zuur augurkennat (geniaal spul voor dressings!) en een druppeltje maggie. Verder op smaak brengen met wat zout en peper.

Vrijdag

Ik breng Nacho ’s ochtends naar de hondenopvang om daar een dagje te vertoeven. Johan en ik zijn lekker vrij vandaag en maken er samen een leuke dag van. ’s Middags gaan we lunchen bij Ohlala in Beneden-Leeuwen. Ik hou van lunchen!

Als Ella-Marie ’s avonds terugkomt van de scouting, maakt Johan een verse aardbeienmilkshake om het weekend in te luiden. 🙂

Een kijkje in de keuken week 27-2020

Dahlia’s en aardbeienmilkshake. Dit moet zomer zijn!

Nacho is ’s avonds helemaal uitgeteld van een dagje spelen en ploft vermoeid op de bank neer… Ahum! Hoe vertederend dit plaatje ook is, na het maken van de foto moest hij er toch echt weer vanaf. Ik vind het gewoon niet zo fris als een hond op de bank ligt. We vermoeden trouwens wel dat dit ’s nachts zijn vaste slaapplek is, want hij lag er net iets te comfortabel bij. ?

Zaterdag

Omdat ik afgelopen week geen nieuwe KL-recepten heb gemaakt, moet ik er vandaag aan geloven. Ondertussen gaan Johan en Ella-Marie even buurten bij Johan zijn ouders en daarna gaan ze nog even de stad in. Ze lunchen bij de Hema met een broodje Surinaamse kip en sturen mij deze foto door.

Een kijkje in de keuken week 27-2020

Ik stuur deze foto terug. Gevulde eitjes in de maak!

Waar eten is is Nacho…

Aan het eind van de middag gaan Johan en ik nog even wandelen met Nacho.

Een kijkje in de keuken week 27-2020

Het avondeten slaan we ’s avonds over en in plaats daarvan eten we hapjes voor de tv. We kijken Harry Potter en de orde van de Feniks. Alweer de vijfde Harry Potter film die we met Ella kijken. Ze vind het nog steeds geweldig. Papa en mama trouwens ook.


Een kijkje in de keuken week 27-2020

Zondag

Het weer mag dan grauw en grijs zijn, onze tuin is dat allerminst!

Door al dat gemiezer buiten heb ik de hele week al zin in appeltaart. En dus maak ik die. Dit recept!

’s Middags kijken we de eerste F-1 race van dit seizoen met thee en nog warme appeltaart! Johan noemt mij een succes-supporter, want als Max uitvalt vind ik er niks meer aan. Ik trek mijn tuinhandschoenen aan en ga wat onkruid trekken in de tuin.

’s Avonds eten we makkelijk maar lekker!

Een kijkje in de keuken week 27-2020

Maandag

De dag beginnen met cappuccino en appeltaart…

Een kijkje in de keuken week 27-2020

…is helemaal niet verkeerd!

’s Avonds eten we paella met mosselen. De mosselen had ik eigenlijk gekocht voor afgelopen zaterdag of zondag, maar toen hadden we er geen zin in. Omdat ze maar tot gisteren houdbaar waren hebben we ze gisteren alvast gekookt. Terwijl Johan de gekookte mosselen uit de schelp haalt, bereid ik alvast de paella in het bewaarde mosselvocht. De laatste paar minuten leg ik de mosseltjes bovenop de paella om ze op te warmen. Het lekkerste is natuurlijk om de rauwe mosselen gewoon met schelp en al bovenop de paella te leggen en dan te laten garen, maar vooruit, zo kan het ook. Ook paella maken? Hier vind je verschillende recepten.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde