Een kijkje in de keuken week 31-2023

Een kijkje in de keuken week 31-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 31-2023.

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Een kijkje in de keuken week 31-2023

Dinsdag

Het is voor mij en Johan weer een gewone werkdag. Johan is vroeg de deur uit en ik heb thuis een kantoordag. ’s Middags komen er een paar vriendinnen van Ella-Marie voor een verlaat verjaardagsfeestje. De meiden eten ’s avonds een frietje, Johan en ik hadden daar niet zo’n zin in en aten een simpel maar lekker brood snackje uit de oven. Toen de meiden ’s avonds laat weer naar huis gingen (eentje bleef er slapen) maakten Johan en ik snel een schoonmaakrondje. Daarna zochten we ons bed op en deden een klein schietgebedje dat de meiden een kamer verder hetzelfde zouden doen…

Een kijkje in de keuken week 31-2023

Woensdag

Het schietgebedje had klaarblijkelijk niet geholpen want de volgende ochtend had ik lang het rijk beneden voor mezelf. 😁 Ik gebruikte de stilte om zoveel mogelijk recepten voor de vakantie uit te schrijven en in te plannen. Na de vakantie moet ik weer aan de bak om nieuwe recepten voor de website te maken en begin ik met het maken van de recepten voor het nieuwe kookboek ‘Wereldgerechten’ dat volgend jaar uitkomt. Nu nog even niet aan denken, zometeen eerst lekker een paar weken vakantie vieren. Voor het avondeten flanste ik een pastaatje in elkaar met van alles dat we nog in huis hadden: sperziebonen, bacon, ui, knoflook, champignons, room en gorgonzola.

Donderdag

Het is Hollands zomerweer en ’s avonds vond ik het zo fris in huis dat Johan op mijn verzoek een blokje hout op de kachel gooide. Toen ik genoeg was opgewarmd ging ik de keuken in voor het avondeten. Ik maakte een Hollands agv’tje met gebakken aardappels, kipschnitzel, gekookte bloemkool en sperziebonen en – op verzoek van Ella – pepersaus. Smaakte heerlijk.

Vrijdag

Mijn auto moest al vroeg naar de garage want de voorruit moest vervangen worden omdat er een scheur in zat. Johan moest heel even op mij wachten om weer mee terug te rijden en dronk ondertussen een kop koffie in de garage. Weer thuis ging ik aan de slag met het maken van boeuf bourguignon. Ik maak hem tegenwoordig altijd op deze manier:

Gisteravond had ik zo’n 1,5 kilo riblappen (in blokjes gesneden) in rode wijn ondergezet met paar tenen gepelde knoflook, tijm (takje verse tijm of gedroogd kan allebei), laurier en zout en peper en een nachtje in de koelkast laten marineren. Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog met keukenpapier. Dan het vlees bestrooien met zout en peper en kort aanbakken in een koekenpan met vloeibare bakboter. Het vlees gaat in de slowcooker. Daarna bak ik in dezelfde koekenpan een gesnipperd uitje met uitgeperste knoflook (uit de rodewijnmarinade gevist) in een royale klont roomboter. Dan bloem toevoegen (dezelfde hoeveelheid als boter) erbij en op laag vuur al roerend minstens 5 minuten bakken tot de bloem gaar is. Dan al roerend met een garde gelijke delen (bewaarde) rodewijnmarinade en runderfond toevoegen tot je een gebonden saus hebt. Ik voeg ook een paar schepjes suiker (proeven!) toe om de saus wat zachter en ronder van smaak te maken. Giet over het vlees in de slowcooker en laat 6 tot 8 uur op stand ‘high’ zachtjes pruttelen, of tot het vlees mals is en makkelijk uit elkaar valt als je erop drukt. Ondertussen bak in dezelfde koekenpan langzaam spekjes goudbruin, dan voeg ik 3 in plakjes gesneden wortels toe en bak zachtjes verder tot deze iets zachter zijn. Dan een bakje in vieren gesneden champignons erbij en meebakken tot ze geslonken zijn en beginnen te kleuren. Tot slot een pot uitgelekte Amsterdamse zilveruitjes (gewone zilveruitjes kan ook) erbij en even meebakken. Vuur uitzetten en afdekken met alufolie. Het laatste uur of halfuur toevoegen aan het vlees in de slowcooker. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook gewoon in de braadpan maken. Dan bak je alles in de braadpan aan en laat het daarin stoven. Het vlees zal dan iets sneller gaar zijn. Toen het stoofvlees ’s avonds klaar was schoof ik een bakblik met krieltjes in de oven (omgehusseld met olijfolie en zout) en kookte ik wat sperziebonen.

Zaterdag

Weekend! We lunchen met brood snackjes want die waren van de week goed in de smaak gevallen. Daarna rijden we even naar de Hanos om mosselen en nog wat andere dingen te halen. Als we thuis zijn gaan Ella en ik een rondje wandelen met Nacho en gaat Johan alvast aan de slag met het avondeten. ’s Avonds eten we (Goudmerk) mosselen met frietjes en lekker brood van Bio Bakkerij De Trog. Die laatste kregen we onlangs een keer thuisgestuurd om te proeven en sindsdien zijn we fan. Geniaal lekker brood.

Zondag

We slapen uit en ontbijten met zelfgemaakte croissants. De rest van de dag staat er weinig op de planning. We houden een lui dagje thuis. ’s Middags bakt Johan een appeltaart en wordt er ondertussen F1 gekeken. De appeltaart bakten we op de Big Green Egg en dat ging heel goed. Voordat we gaan eten genieten we van een broodplankje met overgebleven brood en smeersels van gisteren. ’s Avonds warmen we een kliekje boeuf bourguignon op en daarbij kook ik pappardelle. Een klein stukje gorgonzola maakt het smulfeest compleet.

Maandag

De laatste werkweek voor mij en Johan is aangebroken. Johan is ’s ochtends weer vroeg de deur uit en ik zit vroeg beneden op kantoor. ’s Avonds maak ik weer een pastaatje (risoni) met gevonden schatten uit de koelkast: pesto, room, sperziebonen, doperwten, courgette, bacon.

Vrijdag vertrekken we naar Frankrijk om vakantie te vieren. Een verslag daarvan deel ik na onze vakantie. We zitten een ruime week op camping Le Ruisseau in Zuid-Frankrijk en op de terugweg maken we een tussenstop voor een paar nachtjes in Parijs. Deze week staat in het teken van wat laatste werkdingen afronden en inpakken voor de vakantie. Tijdens onze afwezigheid krijgen wij logees in ons huis waardoor Nacho en de katten lekker thuis kunnen blijven. Vanaf volgende week deel ik een paar weken geen Kijkje in de keuken en komt er ook geen weekmenu online. Ik kijk enorm uit naar een paar weken offline zijn, hoewel we wel regelmatig wat zullen delen op IG en FB van onze vakantie avonturen. Fijne vakantie allemaal!

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

9 reacties

Deel je liefde

 1. Meddy

  Een fijne vakantie. Zal je ‘kijkje in de keuken’ wel missen hoor… Maar groot gelijk ff niet online te zijn.

 2. Marije

  Hoi! Hoe krijg jij die aardappelschijfjes zo mooi goudgeel bruin (die van donderdag). Zijn dat voorgekookte aardappelschijfjes uit de winkel of maak je die zelf van verse aardappels? En waarin bak je? En begin je hoog vuur en daarna naar beneden of juist andersom? Veel vragen haha. Maar die van mij mislukken altijd!

  1. Ik had dit keer voorgekookte aardappelschijfjes uit de winkel, maar je kunt ook zelf aardappels schillen en in plakjes snijden. Je hoeft ze niet per se voor te koken. Gebruik een grote koekenpan zodat ze de ruimte hebben en bak ze royaal in vloeibare bakboter (dat deed ik de laatste keer, maar zonnebloemolie doe ik ook weleens en gaat ook prima). Eerst de koekenpan verhitten met de boter en de boter even laten uitbruisen. Dan aardappels in de pan en op middelhoog vuur rustig bakken, net zolang tot ze goudbruin zijn. Regelmatig omscheppen. Gewoon de tijd ervoor nemen en vuur niet te hoog zetten. Dan lukt het altijd.

 3. Pauline

  Is er iets misgegaan met het uploaden van dit Kijkje of ligt het aan mijn iPad? Ik krijg het niet te zien.

  1. Boefje1975

   Ik zie het inderdaad ook niet. Zowel op de ipad als de telefoon.

   1. Martijn

    Hier ook niets!

    1. Joost

     Wat krijg je dan niet te zien? Bij mij op mijn iPhone werkt het perfect.

  2. Anja

   Ik zie ook niets.

   1. Joca

    Ik zie geen Kijk je.., maar ook geen weekmenu.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde