Een kijkje in de keuken week 52

Dit is alweer het allerlaatste kijkje in de keuken van 2018! Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan het lezen ervan als ik plezier beleef aan het schrijven ervan. 🙂 Volgend jaar ga ik in elk geval weer vrolijk verder met het delen van dit persoonlijke kijkje in ons leven.

Afgelopen jaar deelde ik wekelijks een nieuwe kookvideo en deelden we wekelijks een nieuwe familievlog. Erg leuk om te doen maar ook heel tijdrovend. Om die reden is er dan ook al een paar maanden geen nieuwe familievlog en kookfilmpje meer online gekomen. Het maken van nieuwe recepten en het delen hiervan vind ik het leukste dat er is en hier ligt dus ook mijn prioriteit. Omdat ik veel vragen kreeg wanneer ik weer nieuwe kookfilmpjes en familievlogs ging delen wilde ik jullie graag even uitleggen hoe dat komt. Mochten we in het nieuwe jaar weer wat meer tijd hebben krijgen dan gaan we de vlogs en kookfilmpjes zeker weer oppakken! Vanmiddag om drie uur deel ik op KL ook een terugblik van 2018 (met heel veel foto’s!) waarin je in vogelvlucht kunt zien en lezen hoe ons jaar eruitzag. Mis het niet! 

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De dag voor Kerst. Aan het eind van de ochtend gaan we op visite bij Johan zijn oma en aan het einde van de middag gaan we samen met Johan zijn ouders naar de kerstviering in de kerk waar Ella-Marie de rol van Maria speelt. Na de mis schuiven we thuis aan een gedekte tafel voor een lekker diner.

Als toetje hadden we eton mess met frambozen en aardbeien. Een simpel diner wat heel goed voor te bereiden (de kippenragout had ik gisteren al gemaakt en de visbordjes had ik ’s middags al op de borden klaargemaakt en afgedekt in de kelder gezet tot gebruik) is en ontzettend lekker! PS Voordat jullie het gaan vragen, die leuke kerstservetten komen uit de winkel van Tante Kee in Lienden!

Dinsdag

Eerste kerstdag. Het eerste dat we ’s ochtends doen als we beneden komen is het uitpakken van de cadeautjes die onder de kerstboom liggen.

Daarna gaan we naar mijn ouders waar ik een viergangendiner klaarmaak. Voor het menu liet ik me gedeeltelijk inspireren door de HelloFresh kerstbox die ik onlangs mocht uitproberen. Als voorgerecht maakte ik zalmtartaar, als tussengerecht romanescosoep, als hoofdgerecht hazenrugfilet met portsaus, geroosterde aardappels en ovengroenten en als dessert lavacake’jes met whiskyroom. De frambozen die ik daar ook bij had willen serveren waren helaas beschimmeld en konden de prullenbak in. Zo zonde.

Woensdag

Tweede kerstdag blijven we de hele dag thuis. We spelen spelletjes, kijken kerstfilms en ’s avonds gaan we gourmetten. Ik houd ervan! Maar naar één keer gourmetten ben ik er ook wel weer klaar mee voor een jaar. 😉

Donderdag

En dan zit kerst er alweer op. Vandaag houden we een rommeldagje thuis. De postbode brengt de Maas & Waler krant waar KL ook nog in staat. Leuk!

Johan is buiten in de tuin bezig een steekt aan het eind van de middag de vuurton aan. Als het donker is gaan we naar binnen en maakt Johan een feestmaal met het eten dat nog in de koelkast ligt. Hij maakt een varkenshaas wellington en aardappels en groenten uit de braadslee. Lekker!

Vrijdag

We gaan een dagje met z’n drieën naar Rotterdam! Johan heeft een rondleiding geboekt door De Kuip en daarna gaan we lekker lunchen bij de Burger Club waar ik de lekkerste hamburger ooit eet! Na de lunch wandelen we het centrum van Rotterdam in om te shoppen.

Zaterdag

Johan heeft Ella-Marie gisteravond naar zijn ouders gebracht om te logeren en dus hebben Johan en ik het rijk alleen. We werken een groot deel van de dag op kantoor en ’s middags doen we samen wat boodschappen. Als we weer thuis zijn maak ik pizzadeeg zodat we vanavond pizza kunnen eten. Daarna schenken we een wijntje in en gaan we puzzelen. Correctie: Johan puzzelt en ik kijk Nanny McPhee Returns en puzzel mee in de reclame. 🙂 We hadden ook de potkachel aangestoken maar binnen no time stond het binnen blauw van de rook. Gek, want we hebben hem onlangs na laten kijken en laten vegen en toen was alles goed. We hebben het hout in elk geval snel laten doven en gebruiken hem niet meer totdat hij weer is nagekeken. #zoblijfjelekkerbezig

Zondag

Johan haalt Ella-Marie ’s ochtends weer op bij zijn ouders want Ella heeft vanmiddag een eindejaars voetbalchallenge op de voetbalvereniging. Ik schrijf ondertussen dit kijkje in de keuken uit en verder houden we een luie zondag. Johan kookt wederom (heeeeerlijk vind ik dat!) een fantastisch maaltje. Iets met zalm in sojasaus (mi-cuit gegaard), rijst en rauwkost. Lijkt het jullie wat? Let me know, dan deel ik het recept in januari.

Dit was het dan, het allerlaatste kijkje in de keuken van 2018! Hopelijk vond je het gezellig en leuk om mee te kijken en lees je ook volgend jaar weer mee. Fijne oudejaarsdag allemaal!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde