Eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui

Eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui

Het gebeurde op een prachtige zondagmiddag …

Johan zei vol goede zin: “Weet je wat, ik ga jullie eens verwennen met een heerlijke lunch!”
“O mijn lief,” zei ik, “je hebt het hart van keukenliefde!”

Onderdeel van de lunch was deze zelfgemaakte eiersalade. Ella-Marie snoepte ervan alsof het chocoladetaart was – net als mama! Ik smeekte mijn lieve man dan ook om het recept op te schrijven. Dat deed hij maar wat graag. Et voilà, met trots presenteer ik: Johans eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui!

De ingrediënten zijn voldoende voor een lunch op een broodje voor twee personen; wil je meer harten op hol brengen, serveer deze verwennerij dan als lekkere toastsalade bij de borrel.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 40 g gerookte kipfilet (broodbeleg plakjes), opgerold en in repen gesneden
  • 1 lente-uitje, in smalle ringen gesneden
  • Maggie
  • Kerriepoeder
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Kook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze. Hak de eieren fijn en meng met alle overige ingrediënten. Breng de eiersalade op smaak met maggie, kerriepoeder, zout en peper.

Eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui

Enjoy!

Menu, Themarecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Salades, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. claudia

    Gister kwam ik via via op deze pagina en de eiersalade zag er zo lekker uit dat ik hem net heb gemaakt en meteen heerlijk samen met manlief heb opgepeuzeld!
    Dit recept is nu al de lekkerste eiersalade vind mn man! Echt top! Bedankt voor het delen 🙂

    1. Graag gedaan Claudia, erg leuk om te horen dat jullie ervan gesmuld hebben.

  2. Suzanne

    Heerlijk hoor. Ik maak hem bijna hetzelfde maar gebruik meer eieren. Het eigeel wordt dan door een zeef gedrukt en vormt samen met de mayonaise en creme fraiche een fluweelzachte saus. Eigenlijk zoals je ook gevulde eieren maakt dus maar dan wat vloeibaarder. 🙂

    1. Heerlijk Suzanne, bedankt voor de tip.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde