Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
7x lekker paashapje
Over twee weken is het Pasen. Heb jij iets leuks op de planning staan? Wat je ook doet, er is altijd wel een gezellig borrelmoment dat gepaard gaat met een lekker hapje. Hapjes met ei en zalm doen het altijd goed op de paastafel, maar er zijn nog meer smakelijke opties. Onze favoriete paashapjes heb ik hieronder (willekeurig) voor je opgesomd. Heb jij ook een favoriet paashapje dat elk jaar op tafel komt? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
1. Eiersalade met kerrie en bieslook
Een goede eiersalade mag op de paastafel niet ontbreken. Deze eiersalade met kerrie en bieslook is al jaren mijn favoriet. Simpel en onweerstaanbaar lekker.
2. Zalmrol met basilicumroomkaas
Deze zalmrol is gevuld met roomkaas, basilicum, een vleugje citroen en pijnboompitten. Je kunt hem serveren op een rondje geroosterd casinobrood, op een amuselepel, of serveer de zalmrolletjes gewoon zo op een mooie schaal.
3. Gevuld ei met Hollandse garnalen en cocktailsaus
Ook een gevuld ei hoort erbij! Wat denk je van deze variant met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus. Het perfecte paashapje en makkelijk om te maken.
4. Carpaccio wraps
Deze carpacciowraps doen het altijd goed op een verjaardag of feestje als borrelhapje. Wees verstandig en pak er eerst eentje zelf voordat je met de schaal rondgaat. De schaal komt namelijk leeg terug!
5. Sandwich hapje met roomkaas, komkommer en zalm
Deze sandwich hapjes met roomkaas, komkommer en zalm zijn leuk om te serveren voor een high tea, maar ook voor Pasen. Je kunt ook varianten maken door de zalm af te wisselen met haring, makreel, parmaham of pastrami.
6. Salami hapje met eiersalade
Hoe leuk zijn deze salamihoorntjes gevuld met eiersalade! In plaats van eiersalade kun je de hoorntjes ook vullen met een lekkere roomkaas.
7. Zalmtartaar
Deze zalmtartaar maak je van verse en gerookte zalm en krijgt daardoor een verfijnde, zachte smaak. Het is de lekkerste zalmtartaar die ik tot nu toe maakte. Serveer hem op een geroosterd stokbroodje als elegant borrelhapje, of als feestelijk voorgerecht met wat rucola, kappertjes en in de oven gepofte cherrytomaat.
Deel je reactie