Eiersalade met truffel en parmezaan

In het weekend maken wij regelmatig eiersalade om op een broodje te smeren als lunchgerecht, of om op een toastje te smeren tijdens het borreluurtje. Ik heb al verschillende varianten met je gedeeld maar deze eiersalade met truffelpesto en parmezaan is de gezinsfavoriet!

PS Dit artikel is niet gesponsord, maar ik ben gewoon fan van de truffelpesto van Saclà. Als je hem geproefd hebt begrijp je direct waarom! 🙂

Thema recepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl truffelpesto (bijv. van Saclà)
  • Paar blaadjes basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte parmezaan
  • Zout en peper uit de molen

 

Bereiding

Kook de eieren hard. Spoel ze af met koud water en pel ze. Laat even afkoelen.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Leg de blaadjes basilicum bovenop elkaar en rol op. Snijd met een mes in repen.

Hak de eieren grof en doe ze in een kom samen met de overige ingrediénten. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com