Erwtensoep (uit de slowcooker)

De slowcooker heb ik inmiddels al een paar jaar, maar ik heb er nog niet heel veel recepten in gemaakt. Hoe dat komt? Geen idee, want het is een fantastisch apparaat! Elke keer als ik er een recept uit maak neem ik me voor om meer slowcooker-recepten te maken. Tot nu toe heb ik alleen nog maar vleesgerechten in de slowcooker gemaakt en die kwamen er altijd botermals uit!

Een slowcooker is ideaal als je net als ik een ‘luie’ kok bent die graag gerechten van tevoren al klaarmaakt. Je mikt alle ingrediënten in de slowcooker, stelt de tijd in en hebt er verder geen omkijken meer naar. Deze erwtensoep is het eerste soeprecept dat ik maakte in de slowcooker en zoals gewoonlijk was het weer een succes. 

Geen slowcooker in huis maar toch graag dit recept maken? Zie onderstaande bereidingstip!

Hollandse recepten, Slowcooker, Winterrecepten, Lunch, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde spliterwten, goed afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g varkenskrabbetjes
  • 3 laurierblaadjes
  • Bosje bladselderij, schoongemaakt en fijngesneden
  • 1/4 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 winterpeen, geschrapt en in blokjes
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte, schoongemaakt en in ringen
  • 1,3 l groentebouillon
  • 1 verse rookworst

Verder nodig

  • Slowcooker

 

Geen slowcooker in huis? Volg dit recept voor bereiding in een soeppan! Indien gewenst kun je de ingrediënten vervangen door de ingrediënten uit dit recept.

Bereiding

Zet de slowcooker aan en stel in op stand low 5 uur.

Verdeel de spliterwten over de bodem van de slowcooker. Leg het vlees bovenop de erwten en verdeel de laurierblaadjes, bladselderij en de groenten eroverheen. Giet de bouillon eroverheen en doe de deksel op de pan.

Haal na 5 uur de varkenskrabbetjes uit de slowcooker. Snijd het vlees van het bot af en snij in kleine stukjes. Het vlees moet makkelijk van het bot loslaten, anders mag het nog langer in de slowcooker. Gooi de botten weg en snijd het vlees in kleine stukjes. Doe het vlees terug bij de erwtensoep.

Verwarm ondertussen de rookworst in een aparte pan met water. Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de erwtensoep. Warm nog even mee.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com