Erwtensoep (uit de slowcooker)

De slowcooker heb ik inmiddels al een paar jaar, maar ik heb er nog niet heel veel recepten in gemaakt. Hoe dat komt? Geen idee, want het is een fantastisch apparaat! Elke keer als ik er een recept uit maak neem ik me voor om meer slowcooker-recepten te maken. Tot nu toe heb ik alleen nog maar vleesgerechten in de slowcooker gemaakt en die kwamen er altijd botermals uit!

Een slowcooker is ideaal als je net als ik een ‘luie’ kok bent die graag gerechten van tevoren al klaarmaakt. Je mikt alle ingrediënten in de slowcooker, stelt de tijd in en hebt er verder geen omkijken meer naar. Deze erwtensoep is het eerste soeprecept dat ik maakte in de slowcooker en zoals gewoonlijk was het weer een succes. 

Geen slowcooker in huis maar toch graag dit recept maken? Zie onderstaande bereidingstip!

Winterrecepten, Hollandse recepten, Slowcooker, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Soeprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(31 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

 1. Chantal

  Deze ga ik zeker maken bedankt ik gebruik men slowcooker veel zelfs voor yoghurt

 2. Diana

  Vandaag gemaakt. Was erg lekker. Deze zal zeker vaker gemaakt worden.

  1. Leuk om te horen Diana! 🙂

 3. Kitty

  Ter info: als je ‘gewone’ spliterwten gebruikt, is het verstandig deze 24 uur voor te weken. Als je dat niet doet, blijven de erwten hard als je ze in de slowcooker bereidt. Wanneer je zo’n pakje gedroogde spliterwten van HAK gebruikt, schijnt het zonder voor te weken wel te lukken. Ik heb al eens een zeer teleurstellende pan snert in de slowcooker gemaakt en dat kwam dus puur omdat de spliterwten niet waren geweekt en hard bleven.

  1. Hoi Kitty, bedankt voor de tip! Ik had gedroogde groene spliterwten (weet niet meer welk merk) en die werden heerlijk zacht. Maar sommige spliterwten moet je voor gebruik idd een aantal uur laten weken. Een goed idee dus om altijd eerst even de achterkant van de verpakking te lezen. 🙂

   1. Spliterwten altijd afspoelen. Ik moet nog beginnen met de slowcooker. Vandaag binnengekomen. Ik maak regelmatig erwtensoep in een gewone pan. In je recept mis ik de aardappel(s.) voor de binding. Hoeft dat noet in een slowcooker?

    1. Hoi Paul, je kunt aardappels toevoegen als je dat lekker vind, maar voor de binding hoeft het zeker niet wat mij betreft. Meer een kwestie van smaak, doe wat jezelf het lekkerst vindt.

     1. Wietsche

      Hoi hoeveel liter is de slowcooker van u.
      Gr wietsche

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde