Ingrediënten
Voor 12 stuks
- 200 g feta, geprakt
- 2 el bloemenhoning
- 1 el gedroogde dille
- 50 g walnoten, in kleine stukjes
- 4 vellen filodeeg, gehalveerd en ingevet met olie
- 1 – 2 el zonnebloemolie
Nodig
- Bakblik met bakpapier
- Kwastje
Dit heerlijke borrelhapje komt uit het nieuwe borrelboek van Susan Aretz: Altijd Borreltijd. Die titel, daar kan ik me helemaal in vinden. Een grote plank met allemaal lekkere hapjes op tafel, wie wordt daar nu niet gelukkig van. Bij het doorbladeren van het boek viel mijn oog op deze filodeegrolletjes met feta, honing en walnoten. Ik ben dol op hapjes met filodeeg en met alle ingrediënten in huis besloot ik ze direct te maken.
Susan: “Knapperige rolletjes filodeeg, met een zachte en frisse vulling van feta en honing, zo lekker!”
‘Altijd borreltijd’ is een heerlijk boek om doorheen te bladeren en inspiratie op te doen voor een borrelplank. Leuk vind ik ook dat alle recepten gemaakt zijn met maximaal 5 ingrediënten. Geen moeilijk gedoe dus maar simpele hapjes die verrassend en echt lekker zijn. In het boek vind je meer dan 70 hapjes en drankjes. Vooraan in het boek vind je tips voor de basis voorraad en voor het samenstellen van een borrelplank. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in: boter en dips, vega, kaas, vlees, brood, vis en in het glas. Een compleet borrelboek dus en voor ieder wat wils.
Voor 12 stuks
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie