Flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat

Deze flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat smaakt heerlijk als lunchgerecht! Hij is bovendien makkelijk om te maken, je zet hem binnen 15 minuten op tafel.

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg (uit de koeling)
  • 2 à 3 el crème fraîche
  • 3 eieren
  • 150 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Handje rucola voor garnering
  • Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt

Verder nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Rol het pizzadeeg uit en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk het pizzadeeg met crème fraîche, houd circa 1 cm van de rand vrij.  Breek de drie eieren boven het pizzadeeg en leg de gehalveerde tomaatjes erop. Bestrooi met (weinig) zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel de plakjes ontbijtspek en tijm erover.

Bak circa 13 minuten in de oven, of tot de eieren gestold en de randen van het pizzadeeg goudbruin zijn.

Bestrooi voor serveren met de rucola en versgeknipte bieslook. Serveer direct.

Flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat

Flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat

Flammkuchen met ei, spek en cherrytomaat

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin