Garnalencocktail met zalm en sriracha mayonaise

Organiseer jij binnenkort een gezellig etentje voor vrienden of familie? Ik serveer graag een garnalencocktail als hapje of voorgerecht. Je kunt het makkelijk voorbereiden, het ziet er feestelijk uit en (bijna) iedereen vindt het lekker.

De klassieke garnalencocktail vind ik heerlijk maar ik vind het ook leuk om te variëren. Daarom maak ik een spannende variant en voeg extra gerookte zalm en romige avocado toe. De cocktailsaus vervang ik door een pittige sriracha mayonaise. Dat geeft een heerlijk contrast met de zachte smaak van zalm en garnalen!

Thema recepten, Kerstrecepten, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 100 g gerookte zalm, fijngesneden
  • 1 citroen
  • 100 g ijsbergsla, fijngesneden
  • 6 cherrytomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetrijpe avocado, vruchtvlees in blokjes gesneden
  • 4 el sriracha mayonaise (bijv. de Real Tasty van Remia) of zelf maken*
  • 2 tl gedroogde dille of vers, fijngehakt

*Meng 1 dl mayonaise, 2 el ketchup en 1 el whisky (optioneel) en maak hem naar eigen smaak pittig met sriracha-saus.

Verder nodig

  • 4 serveerglaasjes

Bereiding

Meng de helft van de dille door de sla. Verdeel de sla, avocado en tomaat over de glazen. Meng de zalm en garnalen in een kom en knijp er wat citroensap over. Verdeel over de glazen. Schep over elk glas een flinke lepel sriracha mayonaise en bestrooi met de overige dille. Garneer het glas met een schijfje citroen en serveer.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com