Gefrituurde uienringen met Ranch dipsaus

In een huis waar veel gekookt wordt zullen uien in de voorraadkast niet snel ontbreken. Het is een onmisbaar basisingrediënt in veel gerechten maar ook de basis voor dit heerlijke hapje: gefrituurde uienringen! Ik serveer de gefrituurde uienringen graag met een Amerikaanse Ranch dipsaus. Die is lekker romig en fris van smaak. Een heerlijke combi! 

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 2 grote uien, gepeld en in (wat dikkere) ringen gesneden
  • 100 g bloem
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 160 ml karnemelk
  • 1 eidooier
  • Olie om in te frituren

Ranch dipsaus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el karnemelk
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde basilicum

Nodig

  • Frituurpan met olie

 

Tip! Voor een lekker pitje kun je een snufje cayennepeper door de bloem roeren.

Bereiding

  1. Verwarm de frituurpan op 180 graden. Roer de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
  2. Trek de uienringen voorzichtig uit elkaar zodat je losse ringen krijgt.
  3. Doe de bloem, peterselie en paprikapoeder in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Roer door elkaar.
  4. Voeg langzaam en al kloppend met een garde de karnemelk door de bloem en roer tot een glad beslag zonder klontjes. Roer tot slot de eidooier door het beslag. Het beslag moet dik genoeg zijn om aan de uienringen te blijven plakken als je die door het beslag wentelt.
  5. Wentel de uienringen een voor een door het beslag en frituur ze in meerdere porties, in 4 tot 5 minuten goudbruin.
  6. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer met de Ranch dipsaus.

Gefrituurde uienringen met Ranch dipsaus

Gefrituurde uienringen met Ranch dipsaus

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anne

    Kan ik de karnemelk vervangen?

    1. Je kunt ook Griekse yoghurt of crème fraîche gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin