Ingrediënten
Voor circa 30 kleine gehaktballetjes
- 500 g mager rundergehakt
- 4 – 6 el paneermeel
- 1 flinke el Dijonmosterd
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 ei
- Vloeibare bakboter
Champignonroomsaus
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 1 el bloem
- 300 – 400 ml runderbouillon (gemaakt van 500 ml kokend water en 1 bouillontablet)
- 150 – 250 ml kook- of slagroom
- 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakken
- Boter of olie om in te bakken
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
om 08:29
De peterselie ontbreekt bij de ingrediëntenlijst voor de saus.
om 11:26
Bedankt voor je reactie, ik heb het toegevoegd. 🙂
om 15:53
Ik heb dit recept de afgelopen jaren echt meermaals gemaakt. Zo lekker! Kan eigenlijk niet misgaan.
om 15:23
Leuk om te horen Marit! 😃
om 17:15
Hey Annemiek,
Kan je dit gerecht ook een dag van te voren maken en de dag erna opwarmen?
Vr groet
Inge
om 16:21
Saus blijft dun, wat doe ik fout?
om 10:04
Hoi Marijke, je hebt dan waarschijnlijk teveel bouillon of room toegevoegd. Als de saus te dun is kun je hem ook wat langer laten inkoken, het vocht verdampt dan en de saus wordt vanzelf dikker.
om 10:08
Kleinkinderen hebben super veel gegeten, het is dan ook heel lekker. Dank je voor het recept
om 17:07
Was héél lekker. 😀
om 18:28
Gemaakt, gelukt en gesmuld!
om 11:39
Ik heb er een eetlepel truffeltapenade aan toegevoegd. Ook heel erg lekker!
om 18:30
Super lekker en gemakkelijk recept, ik ga het zeker vaker maken!!
om 21:18
Zelfs een zeer kritische eter in ons gezin vond het lekker met rijst en broccoli. Complimenten voor dit recept.
om 09:23
Leuk om te horen Tom! 🙂
om 19:07
Hey annemiek, Johan, ella,
Ik volg keukenliefde al een tijdje,erg leuk!! En lekkere recepten…
Vandaag 1 van jullie recepten gemaakt, en het was echt heerlijk!! Top!!
Fijn weekend samen!
Lieve groet Esther
om 11:15
Hoi Esther, fijn om te horen dat je geniet van onze recepten en bedankt voor je leuke reactie! 🙂 Jij ook een fijn weekend!
om 04:55
Zooo ik zag dit recept voorbijkomen op Facebook en werd gelijk enthousiast. Ik heb meteen de spulletjes in huis gehaald en tsjonge jongen jongen wat hebben we gesmuld. Bedankt voor het delen 🙂
om 11:18
Ik kwam dit recept toevallig tegen. Ziet er erg smakelijk uit. Duidelijke beschrijving en smaakvolle foto’s. Ga het zeker eens proberen!
om 12:29
Leuk Michiel! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt als je het gemaakt hebt! 🙂
om 03:04
Another winner! ??❤️