Gekruide aardappelpartjes uit de oven

Gekruide aardappelpartjes uit de oven

Het is jullie inmiddels vast niet ontgaan dat ik dol ben op aardappels uit de oven. Je hebt praktisch geen voorbereiding en de oven doet de rest. Daarnaast houd ik op de kookplaat alle ruimte vrij voor bijvoorbeeld een stukje vlees en groenten. Deze gekruide aardappelpartjes uit de oven zijn niet te versmaden en een welkome afwisseling op de immer favoriete ovenaardappels met knoflook en rozemarijn.

Bijgerecht – 4 personen – 10 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 4 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • Sap van 1 mandarijn (halve sinaasappel kan ook)
  • Olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

DSC_2566_800x540

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappels met water goed schoon, dep ze droog en snijd de aardappels met schil in partjes (aardappel over de lengte halveren en iedere helft in vier partjes snijden).

DSC_2563_800x536

Leg de aardappelpartjes in de ovenschaal of braadslee en besprenkel royaal met olijfolie.

DSC_2567_800x539

Bak de aardappels 15 minuten in de oven.

Roer ondertussen in een kommetje de mosterd, paprikapoeder, chilipoeder en het mandarijnensap door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Haal de aardappels na 15 minuten uit de oven en meng het kruidenmengsel met de aardappels.

Bak circa 30 minuten verder in de oven op 200 graden, of bak totdat de aardappels goudbruin en krokant zijn. Draai de aardappelpartjes halverwege de baktijd een keer om, proef en breng eventueel nogmaals op smaak met zout en peper.

Schep de aardappels op een mooie schaal en serveer direct. Lekker met gegrilde tartaar en sperziebonen met spek en ui.

Gekruide aardappelpartjes uit de oven

Eet smakelijk!

Bijgerechten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
9 reacties

Deel je liefde

  1. greet

    Hoi,
    En hoe hoog zet je de oven dan?
    En welke hoogte plaats je de slee met aardappel schijfjes?
    m gr

  2. Joke

    Ik ga dit receptje deze avond proberen. Het ziet er alvast lekker uit!

    1. Leuk Joke! PS Als je het leuk vindt kun je een foto van het eindresultaat delen op instagram met #keukenliefdeoptafel. Dan zie ik (en alle andere KeukenLiefde-bezoekers) je foto automatisch voorbij komen op de KeukenLiefde-homepage. Vind ik superleuk! 🙂

  3. Vanavond deze aardappeltjes gemaakt. Heerlijk!

    1. Top!

  4. Désirée pont

    Ik heb net ook aardappeltjes uit de oven op.
    Eerst kort gekookt, in de ovenschaal olijfolie, cajunkruiden en rozemarijn. Dan goed de aardappels doorscheppen en de oven in. Laatste 10 min nog wat gerapte kaas eroverheen. Mmm.
    Jouw variant ga ik zeker ook een keer proberen.

    1. Mmmmm… en ik ga die van jou proberen! 🙂

  5. lya van gelder

    Hoi Annemiek,

    Lekker zo de aardappel.Wij eten ze vanavond
    ingesneden met boter en kaas uit de oven.

    Deze ga ik ook zeker proberen zo heerlijk die
    pieper.

    Weet je ik doe ook altijd nog wat gedroogde tomaat
    door de boontjes.

    Groetjes Lya

    1. Heerlijk Lya en voor vanavond alvast: eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde