Gepofte aardappel met kruidenboter

Een gepofte aardappel met kruidenboter is een perfect bijgerecht voor een barbecue en valt bij iedereen in de smaak. De aardappel krijgt door het poffen een heerlijke kenmerkende smaak. Na het poffen kun je aardappel vullen naar keuze, bijvoorbeeld met wat crème fraîche, zure room of zoals in dit recept met kruidenboter.

Ingrediënten

  • Grote aardappels, vastkokend of kruimig naar keuze
  • Kruidenboter, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Zeezout uit de molen

DSC_0120_800x536

Verder nodig

  • Aluminiumfolie

Bereiding
Boen de aardappels schoon onder de kraan en dep ze droog. Leg iedere aardappel op een stukje aluminiumfolie en wrijf de aardappels in met een beetje kruidenboter en bestrooi tot slot met wat gemalen zeezout. Vouw het folie dicht, naar boven toe zodat de boter niet weg kan lekken.

DSC_0126_800x536

DSC_0144_800x536

Leg de aardappels nu aan de zijkant van het barbecue rooster (indirect vuur) en gaar ze in ongeveer 30-40 minuten met de deksel dicht. Zonder deksel duurt het iets langer. Omdat wij een gasbarbecue gebruiken pof ik de aardappels vaak van tevoren in de oven, ongeveer 20 minuten op 200 graden. Ze hoeven dan nog maar een minuut of 10 op de barbecue. Vouw het folie aan de bovenkant iets open en snijd een kleine opening in de aardappels, vul dit met wat kruidenboter en wat gemalen zeezout en dek weer af met het uitgesneden stukje aardappel.

Gepofte aardappel met kruidenboter

DSC_0143_800x536

Vouw het folie losjes weer dicht en serveer de aardappels in het folie. Zo heeft iedereen zijn eigen aardappel pakketje.

Gepofte aardappel met kruidenboter

Eet smakelijk!

Themarecepten, Barbecuerecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde