Gesmoorde wittekool in mosterdroomsaus

Wittekool is een van mijn favoriete herfst-, en winteringrediënten. Koop altijd een verse wittekool, want daar snijd je zoveel vanaf dat je er meerdere gerechten mee kunt maken. (Zie onderstaande tip!) Deze gesmoorde wittekool in mosterdroomsaus is een van mijn favoriete wittekoolrecepten. Je kunt er alle kanten mee op!

Serveer bijvoorbeeld als hoofdgerecht met gebakken vis of kibbeling, roer door gestampte aardappels voor de lekkerste wittekoolstamppot (lekker met een gehaktbal, of bolognesesaus), of serveer als bijgerecht van een heerlijke maaltijd naar eigen invulling. 

Basisrecepten, Seizoen, Groenten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Winterrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 230 g fijngesneden witte kool
  • 100 ml room (kookroom, of slagroom)
  • 1 el Dijonmosterd
  • 25 g roomboter
  • Zwarte peper uit de molen
  • Paar takjes verse dille, fijngehakt

Witte kool over na het maken van dit recept? Bekijk hier alle wittekoolrecepten!

Bereiding

Doe alle ingrediënten én een scheutje water in een hapjespan en doe de deksel op de pan. Smoor de witte kool circa 8 tot 10 minuten, of totdat hij beetgaar is en de mosterdsaus is ingedikt. Roer regelmatig even door. Roer vlak voor serveren de dille door de mosterdkool.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Tomaten salsa saus

18 mei 2019

Met deze tomaten salsa saus kun je alle kanten op. Zo is het de perfecte dipsaus voor tortillachips, maar...

Aardappelrösti

16 mei 2019

Het is eventjes werk maar dan heb je ook wat: de lekkerste aardappelrösti maak je namelijk zelf! Aardappelrösti is...

Aardappelkroketjes

30 maart 2019

Een restje aardappelpuree over? Maak er aardappelkroketjes van! Voor deze aardappelkroketjes gebruikte ik een restje aardappelpuree (gemaakt volgens onderstaand...

Basisrecept soezen

17 maart 2019

Dit is een heerlijk en eenvoudig basisrecept voor de allerlekkerste soezen. Je kunt zowel kleine als grote soezen maken...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin