Gesmoorde wittekool in mosterdroomsaus

Wittekool is een van mijn favoriete herfst-, en winteringrediënten. Koop altijd een verse wittekool, want daar snijd je zoveel vanaf dat je er meerdere gerechten mee kunt maken. (Zie onderstaande tip!) Deze gesmoorde wittekool in mosterdroomsaus is een van mijn favoriete wittekoolrecepten. Je kunt er alle kanten mee op!

Serveer bijvoorbeeld als hoofdgerecht met gebakken vis of kibbeling, roer door gestampte aardappels voor de lekkerste wittekoolstamppot (lekker met een gehaktbal, of bolognesesaus), of serveer als bijgerecht van een heerlijke maaltijd naar eigen invulling. 

Basisrecepten, Seizoen, Groenten, Hartige keuken, Herfstrecepten, Winterrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 230 g fijngesneden witte kool
  • 100 ml room (kookroom, of slagroom)
  • 1 el Dijonmosterd
  • 25 g roomboter
  • Zwarte peper uit de molen
  • Paar takjes verse dille, fijngehakt

Witte kool over na het maken van dit recept? Bekijk hier alle wittekoolrecepten!

Bereiding

Doe alle ingrediënten én een scheutje water in een hapjespan en doe de deksel op de pan. Smoor de witte kool circa 8 tot 10 minuten, of totdat hij beetgaar is en de mosterdsaus is ingedikt. Roer regelmatig even door. Roer vlak voor serveren de dille door de mosterdkool.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin