Gevulde dadel met gruyère en walnoot

Gesponsord — Sommige hapjes zijn zo simpel om te maken dat je bijna niet kunt geloven dat ze ook lekker zijn. Dit is zo’n hapje! Een kleverige, zoete dadel gevuld met halfharde, romige, licht pittige Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP en een knapperige walnoot. Een match made in heaven!

Als je dit hapje gaat maken, kies dan voor Gruyère van Emmi KALTBACH. Alleen de beste Gruyère van de kaasmakerij mag rijpen in de zandstenen grot van Emmi KALTBACH. Daar krijgt hij 12 maanden de tijd om te rijpen en ontwikkelt hij zijn volle smaak en donkerbruine korst. Dit bericht is gesponsord, maar mijn enthousiasme is honderd procent oprecht: leg maar eens een stuk gewone gruyère en KALTBACH Le Gruyère AOP op een kaasplankje en proef zelf het verschil!

Wil je nog intenser genieten van dit hapje? Combineer hem dan eens met een lekkere cocktail. Tijdens een kaas en cocktail workshop in House of Bols in Amsterdam dronk ik een Date Old Fashioned en at daarbij een hapje van Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP met vijgenbrood en dadelstroop. Ik was meteen verkocht! De stevige, bitterzoete cocktail combineert heerlijk met de zoutige Gruyère en zoete dadel. Dit hapje is gebaseerd op het hapje dat ik toen proefde, alleen is hij wat makkelijker om te maken. Het recept voor de Date Old Fashioned cocktail zet ik er ook meteen voor je bij. Die wil ik je niet onthouden!

Voor bij de borrel

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin