Hippe combi: kaas en cocktails!

Gesponsord — Kaas en cocktails. Misschien niet een combinatie die direct in je opkomt, maar toch gaan deze twee geweldig samen! Dat ontdekte ik vorige week in House of Bols in Amsterdam waar ik deelnam aan een foodpairing workshop met de kazen van Emmi KALTBACH.

Voorafgaand aan de workshop krijgen we een rondleiding door House of Bols Cocktail & Genever Experience. Hier leer je alles over de rijke geschiedenis van Bols — de meeste mensen kennen Bols van de jenever maar Bols is in 1575 in Amsterdam begonnen als distilleerderij van likeuren — en worden al je zintuigen geprikkeld. Vandaag de dag zijn er naast jenever en vodka maar liefst 42 Bols likeuren — in alle geuren en kleuren — waar je fantastische cocktails mee kunt maken! Als je in de buurt bent van het museumplein in Amsterdam, loop dan zeker even naar binnen!

Na de rondleiding volgt er een presentatie foodpairing door chef-kok Robert Verweij. Ik ben fan van Robert, want hij weet altijd de meest leuke en verrassende smaakcombinaties te bedenken. Vandaag maakt hij dominostenen van Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP en vijgenbrood en Merci chocolaatjes van Emmi KALTBACH Creamy & Tasty met chorizo- en pecannootkruimels. Niet alleen leuk bedacht, maar ook super lekker!

Bartender Tyron Francisca heeft passende cocktails bij de hapjes bedacht: een Old fashioned cocktail met dadel voor bij de dominostenen en een 12 Months Delight voor bij de Merci kaas. Nadat Tyron ons een aantal tips en trucs heeft verteld om een goede cocktail te maken, klimmen we achter de bar en maken onze eigen Date Old Fashioned!

En dan is het tijd om te proeven — mijn favoriete onderdeel! Wat ben ik blij verrast door de smaakcombinaties van de cocktails en de Emmi KALTBACH kazen. Naast dat de combinatie ontzettend lekker is, is het ook nog eens super hip en feestelijk! Mijn advies? Schuif dat stoffige kaasplankje met wijn of port aan de kant en organiseer binnenkort een gezellig tuinfeest met je buren, een ladies night met je vriendinnen, of een vrijmibo met je collega’s met kaas en cocktails. Succes verzekerd!

Mmmm… Binnenkort zelf maar eens aan de slag met een lekker hapje en bijpassende cocktail. Wordt vervolgd!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Emmi KALTBACH

K♥L ontdekt ..., Persoonlijk, Reviews

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde