Ingrediënten
- 4 portobello’s
- 5 kruimige aardappels
- 2 el truffelpesto (bijv. van Saclà)
- Paar takjes platte peterslie
- 25 g roomboter
- Scheut kookroom
- 50 g parmezaan, geraspt
- 65 g pijnboompitten
- 100 g rucola
- Extra vierge olijfolie
Ik vind gevulde portobello’s het toppunt van feestelijkheid! Met de vulling kun je alle kanten op, maar ik ga dit keer voor een lekkere vega vulling van aardappel-truffelpuree. Je kunt deze portobello’s zowel als voor-, of als bijgerecht serveren. Ze zijn behoorlijk machtig dus je hebt aan één portobello per persoon voldoende.
Bekijk de bovenstaande video en ga aan de slag!
Kookvideo's, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Voorgerechten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Vervang de aardappel ook eens door een lekkere wintergroente zoals knolselderij, pastinaak, pompoen of zoete aardappel.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en halveer ze. Kook ze gaar in een pan met licht gezouten water.
Snijd het steeltje uit de portobello’s en schraap met een vork de zwarte lamellen uit de portobello’s. Hak ze fijn. Hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree lekker smeuïg met de boter en room en roer de overige ingrediënten erdoor — van de fijngehakte stelen en lamellen hoef je niet alles toe te voegen, gewoon een beetje naar eigen smaak. Houd wat pijnboompitten en peterselie achter voor garnering. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Bestrijk de ovenschaal met wat olijfolie. Leg de portobello’s erin en vul ze met de truffelpuree. Bestrooi met de parmezaan. Bak 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de parmezaan gesmolten is en licht begint te kleuren.
Hussel de rucola in een kom door een theelepeltje olijfolie zodat de blaadje mooi gaan glanzen. Verdeel de rucola over de borden en leg in het midden van elk bord een portobello. Garneer met de achtergehouden peterselie en pijnboompitten.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 13:48
Zou je de vulling een dag van tevoren kunnen maken??