Gevulde speculaasboterkoek

‘Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!’ Dit jaar helaas geen gezellige intocht om Sint en zijn pieten te verwelkomen. Maar gelukkig kunnen we het thuis wel gezellig maken! Met wat lekkers op tafel is het tenslotte altijd feest. De klassieke boterkoek kennen we allemaal wel, maar deze gevulde variant met amandelspijs is vast nieuw voor je. Helemaal niet moeilijk om te maken en superlekker! Zo kom je toch alvast een beetje in sinterklaasstemming.

Seizoen, Thema recepten, Gebak, Herfstrecepten, Sinterklaasrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(5 stemmen)
7 reacties

Verdeel je liefde

 1. Ann

  Kan ik óók een eidooier uitsmeren aan de bovenkant?

  1. Dat kan, maar hoeft niet per se.

 2. Ellie

  Op goed geluk géén ei in de amandelspijs gedaan, en hij was perfect ?en héérlijk, dank je wel Annemiek

  1. Ah superleuk om te horen Ellie! 🙂

 3. Ellie

  Hallo, ik heb Baukje amandelspijs gekocht, er staat op dat ik er een ei doorheen moet doen voor gebruik in recept. Het staat niét in jouw recept, wat moet ik doen?

  1. Het ei maakt het amandelspijs iets smeuïger, maar ook plakkeriger bij het uitrollen. Daarom liet ik hem achterwege. Je kunt hem dus toevoegen voor de smaak, maar het hoeft niet per se.

 4. Heidie

  Klinkt heerlijk. Maar dan zonder spijs. Toevallig net ook een boterkoek gebakken met een bakmix en daar heb ik ook speculaaskruiden in gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin