Gravad lax

Heb jij ook zo’n zin in Kerst? Ik wel! Al weken leef ik naar die twee dagen toe, die volledig in het teken staan van kneuterige gezelligheid, samenzijn en lekker eten en drinken. Wij hebben niet echt een familiekersttraditie, want elk jaar is weer anders. Dit jaar vieren wij kerstavond bij ons thuis met de schoonfamilie en een stamppotbuffet. Niet bepaald traditioneel, maar wel supergezellig en lekker! En daar draait het allemaal om toch? Eerste Kerstdag kook ik thuis een heerlijk driegangen, te beginnen met deze gravad lax als voorgerecht! Tweede Kerstdag gaan we lekker borrelen bij mijn ouders met kleine hapjes en openhaardvuur. Can’t wait!

Gravad lax is een Zweedse klassieker en betekent eigenlijk gewoon begraven zalm. Het is een van de makkelijkste voorgerechten die je maar kunt maken, want het enige dat je hoeft te doen is de zalm te pekelen. Dat doe je heel eenvoudig door de zalm te bedekken met een mengsel van zout en suiker en 24 uur weg te zetten in de koelkast. Easy toch! Ik voeg ook nog geraspte biet toe aan de pekel om de zalm aan de buitenkant te voorzien van een prachtig, rood kleurtje. Feestelijkheid op en top! En dat het lekker is, dat spreekt voor zich. Geloof me!

In de loop van deze week deel ik ook nog een kerstig hoofdgerecht en dessert met je, die samen een verrukkelijk kerstmenu vormen! Stay tuned!

Themarecepten, Kerstrecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde