Een Halloween pompoen snijden

Een Halloween pompoen snijden

Op 31 oktober is het Halloween, een feestdag die vooral in Ierland, Engeland, Amerika en Canada wordt gevierd. Hoewel ik tot op heden nog niet heb toegegeven aan de commerciële Halloween ‘gekte’ die nu in de winkels is losgebroken, leek het mij leuk om samen met mijn dochter een Halloween pompoen te snijden. Helemaal niet moeilijk om te maken en zeg nou zelf, dat ziet er toch hartstikke leuk uit? Zeker als het donker is met een waxinelichtje erin!

Benodigdheden

  • Grote sierkalebas*
  • Scherp mesje
  • Grote lepel

*Een sierkalebas kun je niet eten en is dus perfect te gebruiken als decoratie. Van de eetbare pompoen die bij de groenteboer ligt moet je lekker pompoensoep maken.

Zo doe je dat
Snijd aan een bovenkant van de kalebas een rond kapje eruit, groot genoeg om met je hand doorheen te kunnen.

DSC_4599_800x536DSC_4607_800x536

Probeer het kapje heel te laten zodat je hem er later weer terug op kunt leggen. Ik kreeg het kapje er helaas niet uit dus moest ik een stukje van de deksel afsnijden. Hol de kalebas met de lepel uit. Laat dit klusje eventueel door je kinderen doen, die vinden dat prachtig.

Een Halloween pompoen snijden

DSC_4608_800x536

De inhoud van de kalebas mag je weggooien. Kerf dan met het mesje eerst lichtjes het patroon in de kalebas dat je wilt gaan uitsnijden.

DSC_4614_800x536

Maak eventeel van tevoren eerst een sjabloon op papier. Snijd dan het patroon voorzichtig met het mesje uit. Duw met je handen vanuit de binnenkant van de kalebas het uitgesneden stuk eruit.

Een Halloween pompoen snijden

Zet er een waxinelichtje in en steek deze ’s avonds buiten aan. Eventueel met het kapje erop. Als je een grote kalebas hebt zal de bovenkant van de deksel niet zo snel verbranden, bij een kleinere zul je wellicht een sparing moeten maken in de bovenkant waar de hitte door kan ontsnappen.

De prachtige lucht maakt het plaatje compleet…

DSC_4731_800x536DSC_4708_800x588DSC_4728_800x536DSC_4745_800x536

Veel plezier!

Geen categorie, Huis- en Tuin❤️Liefde, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde