Speels & Smakelijk: halloweenkoekjes

halloweenkoekjes

Zaterdag is het Halloween en hoewel deze feestdag in Nederland niet echt gevierd wordt, is het een perfect excuus om je eens lekker uit te leven in de keuken.

Veel winkels bieden tegenwoordig een uitgebreid assortiment halloweenbakartikelen. Deze halloweenkoekjes zijn een tikkeltje behekst, maar tegelijk spookachtig lekker!

Ingrediënten

Verder nodig
Halloween koekjesuitstekers

Bereiding
Bereid het koekjesdeeg volgens dit recept, rol uit op een met bloem bestoven werkblad en steek de koekjes uit met de Halloween uitstekers. Bak de koekjes in de oven, totdat de randjes licht beginnen te kleuren. (Circa 14 minuten op 170 graden.) Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Bereid de Royal Icing.

Je kunt de koekjes op twee verschillende manieren gaan glazuren:

  • Je kunt met het basisrecept Royal Icing eerst contourlijnen aanbrengen op de koekjes, deze laten drogen en daarna invullen met iets dunnere icing. De contourlijnen breng ik aan door wat Royal icing in een wegwerpspuitzak te doen met daarin spuitmondje nummer 2 van Wilton. De dunnere icing doe ik in een plastic knijpfles — breng eventueel op kleur met een druppel kleurstof — en vul daarmee de koekjes in.
  • Je kunt ook 20-seconden icing gebruiken en daarmee de koekjes versieren. Breng eerst de contourlijnen aan en vul deze direct daarna in, zodat de contourlijn en vulling mooi samenvloeien.

Om de icing te kleuren gebruik ik deze basisset kleurstof. Oranje maakte ik zelf door geel en rood te mengen.

Laat de Halloween koekjes na het versieren minimaal 12 tot maximaal 24 uur volledig uitharden.

halloweenkoekjes

Happy Halloween!

Herfstrecepten, Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Halloweenrecepten, Zoete recepten, Koekjesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde