Hawaï broodjes

Ik ben dol op Hawaï recepten waarin hartig en zoet met elkaar gecombineerd worden. Deze Hawaï broodjes belegd met ham, kaas en ananas maak ik regelmatig klaar als lunchgerecht of snack. Ook onze dochter is er dol op. Je maakt ze in een handomdraai!

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 2 afbakstokbroodjes
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g geraspte pizzakaas (mix met o.a. mozzarella), of andere (goede smelt)kaas naar keuze
  • 1 klein blikje ananasstukjes op siroop (verse ananas mag natuurlijk ook!)
  • 4 plakken beenham, in kleinere stukken gescheurd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1/2 rode paprika, in reepjes
  • Optioneel, paar sprietjes bieslook voor garnering, fijngeknipt

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd het stokbroodje doormidden en snijd beide helften open, zodat je vier stokbroodjes krijgt. Leg ze met de snijkant naarboven op het bakblik. Roer de crème fraîche los met 2/3 van de geraspte kaas en breng op smaak met peper. Besmeer de stokbroodjes met het crème-fraîchemengsel en beleg met de beenham, ananasstukjes, rode ui en paprika. Bestrooi de broodjes met de overige kaas.
  3. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn. Bestrooi de broodjes voor serveren met bieslook.

Hawaï broodjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin