Italiaanse pantosti met pesto, mozzarella en spianata romana

Zo blij met een man die lekker kan koken! Hoewel ik doordeweeks meestal in de keuken sta, is de keuken in het weekend vaak het domein van Johan. Dit keer maakt hij een lekkere lunch, namelijk een Italiaanse pantosti’s belegd met pesto, tomaat, mozzarella en spianata romana. Een toppertje kan ik je zeggen!

Ik had Johan gefilmd toen hij deze tosti maakte, maar helaas ging er iets mis waardoor ik deze week geen video met je kan delen. Volgende week dus weer mét video hopelijk!

Kookvideo's, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Lunch

Ingrediënten

  • 4 sneetjes (boeren)brood
  • 4 el groene pesto
  • 1 tomaat, in plakken gesneden
  • 1 bol mozzarella, drooggedept met keukenpapier en in plakken gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 6 plakken spianata romana (Italiaanse vleeswaar)
  • Paar blaadjes basilicum, gescheurd
  • Bakboter
  • Tomatenketchup om erbij te serveren

Verder nodig

  • Koekenpan

Bereiding

Besmeer de boterhammen aan een kant met pesto. Beleg een pestoboterham met 1/4 mozzarella, tomaat, spianata romana, rode ui en weer 1/4 mozzarella. Dek af met een andere pestoboterham. Doe hetzelfde met de overige ingrediënten.

Verhit een koekenpan met wat bakboter en laat even uitbruisen. Bak de tosti’s aan beiden kanten enkele minuten op middelhoog vuur, totdat ze goudbruin zijn en de mozzarella begint te smelten. Serveer met tomatenketchup.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com