Jerk chicken

Een heerlijk pittig kipgerecht uit de Jamaicaanse keuken is deze jerk chicken. De pittigheid komt van de marinade gemaakt van onder andere rode pepers, bosui, knoflook en lekkere kruiden en specerijen. Ik bereid de jerk chicken in de oven, maar je kunt hem ook op de barbecue (direct grillen, circa 10 minuten per kant) bereiden. Serveer de jerk chicken met een friszoete ananassalsa, dat is een verrukkelijke combi. 

Welke pepers?

In Jamaica worden Scotch Bonnet pepers gebruikt voor de marinade, maar die kun je hier moeilijk vinden. Madame Jeanette pepers zijn een goed alternatief maar ik heb de gangbare Spaanse rode peper gebruikt. Omdat die niet zo heet zijn kun je er hier rustig drie tot vier van gebruiken. Als je toch liever de Scotch Bonnet of Madame Jeanette peper wilt gebruiken dan heb je aan één tot maximaal twee pepers voldoende, deze zijn namelijk erg heet! PS Gebruik handschoenen voor die laatste twee pepers en wrijf niet in je ogen!

Serveren

Lekker om te servere met rijst of gebakken aardappels en sperziebonen of broccoli.

Meer kiprecepten

Op zoek naar meer lekkere kiprecepten? Op Keukenliefde vind je meer dan 230 kiprecepten! Hier zit vast iets voor je tussen.

Jerk chicken

Kamado recepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Caribische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(6 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Mama Africa

    Super rezept maar een BIG NO,NO om de ongekookte marinade te serveren nadat rauw vlees in is geweest

  2. Manolito van Galen

    Hoi Annemiek,
    Een heerlijk gerecht.
    Wordt de kip inclusief het marinadevocht in de oven gebakken?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
    Groetjes,
    Manolito

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde