Kaaskoekjes met maanzaad

Tijd om koekjes te bakken! Heb je weleens hartige koekjes gemaakt? Deze kaaskoekjes met maanzaad smaken heerlijk als tussendoor snack of als borrelhapje. Het maanzaad geeft een licht nootachtige en knapperige bite aan de koekjes. Echt heerlijk! 

Menu, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g koude roomboter, in kleine blokjes gesneden
  • Snuf zout
  • 100 g oude of belegen kaas (Parmezaan is ook lekker)
  • Snufje kerrie
  • 1 el maanzaad

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Kneed alle ingrediënten door elkaar tot je een stevig deegbal hebt. Wikkel in vershoudfolie en leg 10 minuten in de vriezer.

Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en steek vormpjes uit het deeg. Het overige deeg kun je opnieuw uitrollen en uitsteken, totdat het op is. Leg de vormpjes op het bakblik en bak 9 à 10 minuten in het midden van de oven, tot ze licht beginnen te kleuren. Laat de kaaskoekjes afkoelen op een rooster.

Bewaar de kaaskoekjes eenmaal afgekoeld in een luchtdichte trommel. Ze blijven zo enkele dagen goed.

Kaaskoekjes met maanzaad

Kaaskoekjes met maanzaad

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin