Kidsproof Kerst: Twister Fries op een stokje

Kidsproof Kerst: Twister Fries op een stokje

Eén van de gezelligste momenten van kerst vind ik het kerstdiner. Al weken van tevoren ben ik ermee bezig. De voorpret van het bedenken van het kerstmenu vind ik minstens zo leuk als het moment zelf! Met een dochter van zes denk ik graag na over leuke kindergerechten om bij het kerstdiner te serveren. Zo bedacht ik deze Twister Fries op een stokje.

Met friet scoor ik sowieso punten bij mijn dochter, maar een schaal friet bij het kerstdiner serveren, dat kan eigenlijk niet. Met een beetje fantasie kun je zoveel leuke variaties bedenken! De Twister Fries van Lamb Weston zijn gesneden uit hele aardappels en krijgen hierdoor hun kenmerkende spiraalvorm. Door de Twister Fries na het afbakken (je kunt ze frituren of afbakken in de oven of Airfryer) samen met wat geroosterde paprika (lekker zoet) en een mini knakworstje aan een stokje te rijgen, creëer je heel eenvoudig een kerstwaardig bijgerecht voor jong en ook wat ouder! 😉

Ingrediënten

  • 1 zak Twister Fries van Lamb Weston
  • 3 paprika’s (geel, groen en rood), in stukken gesneden
  • 2 rode uien, gepeld en gehalveerd
  • Blikje mini knakworst

Verder nodig
Houten satéprikkers

Bereiding
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Verwarm de knakworstjes volgens de beschrijving achterop het blik.

Verdeel wat Twister Fries in een enkele laag in het mandje van de Airfryer (niet helemaal vol want de groenten moeten er zo ook nog bij) en bak 5 minuten. Schud de Twister Fries even om en voeg wat paprika en ui toe. Bak nog circa 7 minuten verder, of totdat de Twister Fries goudbruin zijn en de groente zacht is.

Prik om en om de Twister Fries, paprika, rode ui en knakworst aan een houten prikker. Bak eventueel nog een tweede lading.

Kidsproof Kerst: Twister Fries op een stokje

Serveer direct.

twister-fries-op-een-stokje-5600

Tip

Je kunt deze Twister Fries op een stokje ook op de gourmet leggen. Bereid de stokjes zoals hierboven omschreven — de knakworstjes hoef je dan niet eerst te verwarmen — en laat ze afkoelen. Bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lamb Weston.

Kinderrecepten, Themarecepten, Airfryer, Kerstrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde