Kies jij ook voor Hollands groente en fruit?

versuitNL-persbericht

Verse Oogst roept op om vers uit Nederland te eten

Mooie versproducten van eigen bodem, door de boycot van Rusland is hier momenteel een overschot van. Een mooie kans om extra te genieten van deze met liefde geteelde producten. Gezond voor de consument en goed voor de hardwerkende Nederlandse telers. Met de actie #versuitNL moedigt Verse Oogst consumenten aan om meer van het Nederlandse verse product te eten en dit te promoten op social media. Want zien eten doet eten!

De Russische importboycot heeft grote gevolgen voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector. Nederlandse boeren en tuinders exporteren jaarlijks voor 600 miljoen euro groente en fruit. Met name de komkommer-, paprika-, sla- en perentelers staan onder druk.

Plaats een groente selfie
Verse Oogst, het grootste online consumenten platform over groente, fruit en paddenstoelen van Nederland, doet daarom een oproep aan consumenten om zo veel mogelijk groente en fruit uit eigen land te eten. En vraagt iedereen om samen campagne te voeren voor het Nederlandse verse product. Door ludieke groente en fruit foto- of videoberichten te plaatsen met de gezamenlijk hashtag #versuitNL. Op de actiepagina www.verseoogst.nl/versuitnl worden alle berichten met deze hashtag verzameld en zoveel mogelijk consumenten aangespoord om vers uit Nederland te eten. Als er voldoende leuke foto’s en video’s zijn verzameld wordt er leuke commercial gemaakt waarin de beelden worden gebruikt.

Heerlijke Hollandse recepten
Er staan op de actiepagina ook verschillende heerlijke recepten met extra veel Hollandse producten. Zoals een bijzonder slasoepje, zelfgemaakte pastasaus en appelcompote. Op social media worden ideeën uitgewisseld om anderen aan te sporen. Door bijvoorbeeld een heerlijke gazpacho van Hollandse tomaten voor je collega’s te maken of een perenproeverij in de buurt te organiseren.

Ook worden alle vragen over de boycot op dit platform beantwoord in de FAQ. Hoe het bijvoorbeeld komt dat de consument nog wel dezelfde prijs voor deze geboycotte groente en fruit in de supermarkt betaald?

Bron: verseoogst.nl

Geen categorie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde