Kinder Bueno toetje

Vroeger was ik dol op Kinder Bueno: de candybar gevuld met krokant wafeltje, hazelnootcrème en overgoten met melkchocolade. Hoewel ik ze tegenwoordig bijna nooit meer eet, kan ik er nog steeds wel van genieten. Op internet zie ik regelmatig toetjes voorbijkomen met Kinder Bueno en dat leek me wel wat. Ik maakte een eigen variant met romige chocolademousse, Kinder Bueno (duh!) en hazelnoot. Een traktatie voor jong en oud en makkelijk om te maken!

Kinderrecepten, Dessert, Chocolade, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(5 stemmen)
10 reacties

Verdeel je liefde

 1. Angela

  Wat kan je gebruiken ipv slagroom?
  Mijn vriend kan niet zo goed tegen slagroom.

  1. Ik weet zo even geen alternatief voor slagroom Angela. Daar kan je in dit recept toch niet omheen…

 2. Monique

  Klopt het dat er door de slagroom helemaal geen suiker gaat? Ik lees namelijk dat de vanillesuiker door de roomkaas gaat, want ik heb gedaan precies hoe het er staat, en de slagroom die je erbovenop doet als garnering is echt niet lekker zonder suiker.

  1. Hoi Monique, dat klopt. Ik vind de melkchocolademousse zoet genoeg maar als je wilt kun je natuurlijk altijd suiker aan de slagroom toevoegen.

   1. Iris

    hallo..

    ik zie op de foto dat je kinderbueno door de mousse doet? dit staat niet beschreven of zie ik het over het hoofd?

    groetjes

    1. Hoi Iris, je hebt gelijk! Ik heb de foto verwijderd om verwarring te voorkomen. Je kunt de Kinder Bueno beter niet door de mousse spatelen omdat hij dan zacht wordt.

 3. Sjors

  Hoi, kan je voor de roomkaas ook Monchou gebruiken?

  1. Dan kan Sjors.

 4. Yvonne

  Haha, voor een lekker toetje kan het glas nooit te groot zijn!

  1. Eens Yvonne! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin