Kinder Bueno toetje

Vroeger was ik dol op Kinder Bueno: de candybar gevuld met krokant wafeltje, hazelnootcrème en overgoten met melkchocolade. Hoewel ik ze tegenwoordig bijna nooit meer eet, kan ik er nog steeds wel van genieten. Op internet zie ik regelmatig toetjes voorbijkomen met Kinder Bueno en dat leek me wel wat. Ik maakte een eigen variant met romige chocolademousse, Kinder Bueno (duh!) en hazelnoot. Een traktatie voor jong en oud en makkelijk om te maken!

Kinderrecepten, Dessert, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 g roomkaas
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 65 g melkchocolade, fijngehakt
  • 7 reepjes Kinder Bueno (4 verpakkingen à 2 reepjes)
  • Handje gepelde hazelnoten
  • Cacaopoeder om te bestrooien

Nodig

  • 4 serveerglaasjes voor toetje (ik gebruikte waterglazen maar die zijn eigenlijk te groot)
  • Elektrische handmixer met gardes

 

 

Tip! Wil je dit toetje voorbereiden en later serveren, maak dan alleen de chocolademousse van tevoren en maak de glaasjes pas vlak voor serveren. Anders wordt de Kinder Bueno zacht in de mousse.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Hak ze grof.
  2. Klop in een kom de roomkaas los met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf.
  3. Roer de gesmolten chocolade door de roomkaas en spatel lepel voor lepel de slagroom (houd 4 kleine lepels slagroom achter voor garnering) erdoor.
  4. Hak 6 reepjes Kinder Bueono grof.
  5. Verdeel de helft van de chocolademousse over 4 glaasjes en verdeel de gehakte Kinder Bueno en de helft van de hazelnoten erover. Bedek met de overige mousse.
  6. Verdeel de achtergehouden slagroom over de glaasjes. Halveer de overige reep Kinder Bueno en snijd de twee helften doormidden zodat je 4 halve reepjes hebt. Steek de reepjes in de slagroom en bestrooi met de overige hazelnoten. Bestrooi met een beetje cacaopoeder en serveer direct.

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(1 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Monique

    Klopt het dat er door de slagroom helemaal geen suiker gaat? Ik lees namelijk dat de vanillesuiker door de roomkaas gaat, want ik heb gedaan precies hoe het er staat, en de slagroom die je erbovenop doet als garnering is echt niet lekker zonder suiker.

    1. Hoi Monique, dat klopt. Ik vind de melkchocolademousse zoet genoeg maar als je wilt kun je natuurlijk altijd suiker aan de slagroom toevoegen.

  2. Sjors

    Hoi, kan je voor de roomkaas ook Monchou gebruiken?

    1. Dan kan Sjors.

  3. Yvonne

    Haha, voor een lekker toetje kan het glas nooit te groot zijn!

    1. Eens Yvonne! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin