Kinder Bueno toetje

Vroeger was ik dol op Kinder Bueno: de candybar gevuld met krokant wafeltje, hazelnootcrème en overgoten met melkchocolade. Hoewel ik ze tegenwoordig bijna nooit meer eet, kan ik er nog steeds wel van genieten. Op internet zie ik regelmatig toetjes voorbijkomen met Kinder Bueno en dat leek me wel wat. Ik maakte een eigen variant met romige chocolademousse, Kinder Bueno (duh!) en hazelnoot. Een traktatie voor jong en oud en makkelijk om te maken!

Kinderrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(19 stemmen)
12 reacties

Deel je liefde

 1. Anita den Hartog

  Kan ik er ook een taart van maken als ik zelf een bodem maak? Lijkt me erg lekker!;)

  1. Hoi Anita, dat zou kunnen. Misschien wel een blaadje gelatine toevoegen dan.

 2. Angela

  Wat kan je gebruiken ipv slagroom?
  Mijn vriend kan niet zo goed tegen slagroom.

  1. Ik weet zo even geen alternatief voor slagroom Angela. Daar kan je in dit recept toch niet omheen…

 3. Monique

  Klopt het dat er door de slagroom helemaal geen suiker gaat? Ik lees namelijk dat de vanillesuiker door de roomkaas gaat, want ik heb gedaan precies hoe het er staat, en de slagroom die je erbovenop doet als garnering is echt niet lekker zonder suiker.

  1. Hoi Monique, dat klopt. Ik vind de melkchocolademousse zoet genoeg maar als je wilt kun je natuurlijk altijd suiker aan de slagroom toevoegen.

   1. Iris

    hallo..

    ik zie op de foto dat je kinderbueno door de mousse doet? dit staat niet beschreven of zie ik het over het hoofd?

    groetjes

    1. Hoi Iris, je hebt gelijk! Ik heb de foto verwijderd om verwarring te voorkomen. Je kunt de Kinder Bueno beter niet door de mousse spatelen omdat hij dan zacht wordt.

 4. Sjors

  Hoi, kan je voor de roomkaas ook Monchou gebruiken?

  1. Dan kan Sjors.

 5. Yvonne

  Haha, voor een lekker toetje kan het glas nooit te groot zijn!

  1. Eens Yvonne! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde