Eton mess

Eton mess

Eton mess is een populair Brits dessert dat uitblinkt in eenvoud. Het bestaat uit slechts drie ingrediënten, namelijk aardbeien, opgeklopte slagroom en meringue schuimpjes. Deze ingrediënten gooi je rommelig in een glas door elkaar en klaar ben je. Tijd om te smullen! 

Toetje/dessert voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 3 el suiker
  • 250 ml slagroom, min. 35% vetgehalte
  • 250 g meringue, de helft van dit recept of kant-en-klaar
  • 1 takje verse munt, alleen de blaadjes

Verder nodig
Staafmixer, 4 dessertglazen

Bereiding

Maak de aardbeiensaus (dit kan al een dag van tevoren)

Was de aardbeien (kroontjes laten zitten) en laat goed uitlekken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe de helft van de aardbeien in een pan met 1,5 eetlepel suiker. Kook op middelhoog vuur, totdat de aardbeien zacht zijn en hun sap loslaten. Pureer de aardbeien en schenk de aardbeiensaus in een kom. Laat volledig afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Afmaken

Verwijder de kroontjes van de overige aardbeien en snijd in vieren. Klop de slagroom stijf met de overige suiker. Verdeel de helft van de aardbeien over de bodem van 4 dessertglazen. Bedek met de slagroom en grof verkruimelde meringue. Eindig met de overige aardbeien en aardbeiensaus.

Garneer met een blaadje verse munt.

Eton mess

Eet smakelijk!

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Dessert, Engelse recepten, Lenterecepten, Moederdag, Paasrecepten, Zomerrecepten, Zoet

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Ziet er heerlijk uit! X

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin