Kindercappuccino

Cappuccino een vrouwendrankje? In ons gezin wel. Ik maak Johan er namelijk niet blij mee maar dochterlief Ella-Marie is er inmiddels net zo dol op als ik. Het is haar natuurlijk alleen te doen om de dikke melkschuimkraag, vooral als die bestrooid is met kaneelsuiker. Ja, geef haar eens ongelijk, die kinderen weten wel wat lekker is! Tegenwoordig klop ik dus steevast melkschuim voor twee.

Met warme chocolademelk in plaats van koffie maak je heel eenvoudig deze kindercappuccino. En als je er dan ook nog speculaasjes bij serveert om in de cappuccino te dippen is het helemaal feest!

Kinderrecepten, Kerstrecepten, Sinterklaasrecepten, Herfstrecepten, Winterrecepten, Dranken

Ingrediënten

  • 600 ml chocolademelk
  • 200 ml volle melk
  • Kaneelsuiker of cacaopoeder om te bestrooien
  • Speculaaskoekjes om erbij te serveren

Verder nodig

  • 4 mokken
  • Garde

Bereiding

Verwarm de chocolademelk. Verwarm in een ander pannetje de melk en klop ondertussen de melk met de garde tot stevig schuim. Laat de melk niet koken want dan kun je de melk niet meer zo goed meer schuimig kloppen.

Schenk de warme chocolademelk in bekers en schep de melkschuim erbovenop. Bestrooi met kaneelsuiker of cacaopoeder en serveer direct. Vergeet de speculaasjes niet! 🙂

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin