Kip in sojamarinade

Deze kip in sojamarinade komt regelmatig bij ons op tafel. De sojamarinade is dezelfde marinade die ik gebruik om kipsaté van te maken, alleen bak ik de gemarineerde kip nu gewoon met marinade en al in de koekenpan. Daardoor krijgt de kip na het bakken een sticky glaze waar je je vingers bij aflikt. Ik serveer deze kip — afgewisseld met kipsaté — graag bij de bami of nasi, maar soms ook als borrelhapje. Je kunt de kipstukjes dan gewoon koud of lauwwarm serveren met prikkers erbij.

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Kiprecepten, Hoofdgerecht, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet, in blokjes
  • 2 cm verse gemberwortel (geschild en fijngeraspt), of 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl serehpoeder
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl sambal oelek (heet), of sambal manis (minder heet)
  • 1 el citroensap
  • 1 el palmsuiker, of donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • Paar takjes koriander, fijngehakt

De overige gemberwortel kun je invriezen en de volgende keer met schil en al raspen wat je nodig hebt.

Bereiding

Snijd kippendijen in blokjes en meng in een kom met alle overige ingrediënten, behalve de koriander. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten, tot maximaal 24 uur marineren.

Bak de kippendijen met marinade en al in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat de kip gaar en mals is en de saus is ingedikt tot een kleverige saus. Als de saus te snel indikt terwijl de kip nog niet gaar is voeg dan een scheutje water toe en bak verder totdat deze volledig verdampt is en de kip gaar is.

Bestrooi voor serveren met wat fijngehakte koriander.

Lekker met zelfgemaakte nasi goreng.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Marleen

    Is marinade voor 1 pond kip?

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com