Kip in sojamarinade

Deze kip in sojamarinade komt regelmatig bij ons op tafel. De sojamarinade is dezelfde marinade die ik gebruik om kipsaté van te maken, alleen bak ik de gemarineerde kip nu gewoon met marinade en al in de koekenpan. Daardoor krijgt de kip na het bakken een sticky glaze waar je je vingers bij aflikt. Ik serveer deze kip — afgewisseld met kipsaté — graag bij de bami of nasi, maar soms ook als borrelhapje. Je kunt de kipstukjes dan gewoon koud of lauwwarm serveren met prikkers erbij.

Wereldgerecht, Kiprecepten, Aziatische recepten, Hoofdgerecht, Voor bij de borrel

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Joyce Oosterhoff

    Hoi Annemiek! Net even deze kip in de marinade gezet, hmm! Vraagje: er staat een foto van nasi tussen de kip-foto’s… is vast een foutje? 😉 Dank voor t recept.

    1. Oh, haha! Dankjewel voor het melden Joyce! Heb de foto verwijderd. 🙂

  2. Caroline

    Vraagje, inmiddels ook favoriete kiprecept van mijn dochter, alleen krijg ik de marinade niet echt ‘sticky’. Welke/wat voor soja saus gebruik jij voor dit recept?

    1. Hoi Caroline, ik heb het erbij gezet bij de ingrediënten. Ik gebruik de dikke, stroperige sojasaus, dus niet de dunne.

      1. Caroline

        Hoi Annemiek, ik ken alleen ‘dunne’ sojasauzen, welke dikke sojasaus gebruik je dan? Is het een optie om anders Ketjap kaki tiga te gebruiken, deze is zeker stroperig en zoet.
        gr. Caroline

        ps vanavond weer die heerlijke snelle currysoep maken, is bij het gezin de favoriete soep op dit moment., Heerlijk met naanbrood erbij 🙂

  3. Marleen

    Is marinade voor 1 pond kip?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin