Kip kerrie met sperziebonen

Malse stukjes kippendij en frisse ananas in een romig, zachte kerriesaus; kip kerrie it is! In plaats van kipfilet gebruik ik kippendijfilet. Deze blijft tijdens het koken lekker mals en sappig, echt een aanrader. Lekker met rijst en sperziebonen.

Kiprecepten, Budget, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(1 stemmen)
9 reacties

Verdeel je liefde

  1. Tally

    Heel veel dank voor dit recept Annemiek!
    Ik heb de ananas, de peterselie en het citroensap weggelaten. In plaats daarvan heb ik 250 gram champignons toegevoegd.. Het was heerlijk!

  2. Caren

    Afgelopen week gemaakt, wat een super lekker gerecht! Ik heb ook meer kippendijen gebruikt en zou een volgende keer minder citroensap gebruiken. Maar komende week staat dit weer op het menu!

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Caren! 🙂 Ik heb de bereiding een beetje aangepast, het is eigenlijk de bedoeling dat je het citroensap naar smaak toevoegt en dus misschien niet alles hoeft te gebruiken. Bedankt voor je reactie!

  3. Klaassens

    Bedankt. Het was erg lekker. Ben zelf uitgegaan van 1100 gram vlees. Heb ruim twee eetlepels boter gebruikt en 450 cc water. De rest hetzelfde gelaten met wat cayennepeper erdoor. Echt een succes. Nogmaals bedankt.

  4. swoozie

    Simpel, maar o zo lekker!!!

    1. Y.M.

      Beste Annemiek, Ik heb de kip kerrie vanavond gemaakt. Alleen vond ik de smaak van de citroen wat overheersen. Hoort dit bij dit gerecht?, ik heb een halve citroen uitgeperst en dat sap erbij gedaan. Waarom voeg je de citroen toe? Ik wil de saus nl nog een keer proberen te maken. Vriendelijke groet, Yvonne

      1. Hoi Yvonne, je kunt de volgende keer gerust minder citroensap toevoegen als je het vindt overheersen. Gewoon naar eigen smaak doseren.

        1. Jannekd

          Kan je ipv kokosmelk ook iets anders doen?

          1. Je kunt ook gewone room gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin