Kip kerrie met sperziebonen

Malse stukjes kippendij en frisse ananas in een romig, zachte kerriesaus; kip kerrie it is! In plaats van kipfilet gebruik ik kippendijfilet. Deze blijft tijdens het koken lekker mals en sappig, echt een aanrader. Lekker met rijst en sperziebonen.

Budget, Kiprecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Olie om in te bakken
  • 320 g kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1,5 cm gemberwortel, fijngeraspt*
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el bloem
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 300 ml water
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 klein blikje à 227 g ananasstukjes op siroop, uitgelekt (verse ananas mag ook)
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • Gedroogde peterselie (vers mag natuurlijk ook)
  • 400 g pandanrijst
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt en uiteinden eraf

*De overige gemberwortel kun je invriezen. De volgende keer kun je de gember rechtstreeks uit de diepvries met schil en al raspen. Zo heb je er lang plezier van!

 

 

Variatietip! In plaats van ananas kun je ook ander fruit gebruiken zoals appel of perzik. Gemengde vruchten uit een blikje fruitcocktail zijn stiekem ook erg lekker! De sperziebonen kun je ook vervangen door broccoli, bimi, sugar snaps, peulen of wortels en doperwten.

Bereiding

Verhit een grote hapjes- of koekenpan met een scheutje olie en laat heet worden. Bestrooi de kip met zout en peper uit de molen. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur enkele minuten tot de kip begint te kleuren.

Zet het vuur iets lager. Voeg de roomboter toe aan de kip in de koekenpan en laat smelten. Voeg de ui, knoflook, gember en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut tot de ui zacht is.

Voeg de bloem en de verkruimelde bouillontablet toe en bak 5 minuten op laag vuur om de bloem te laten garen. Voeg 300 ml water toe en breng al roerend aan de kook, je zult zien dat de saus begint in te dikken. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk, ananas en het citroensap en toe. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes pruttelen om door te warmen, niet meer laten koken want dan gaat de kokosmelk schiften.

Kook ondertussen als de kip-kerriesaus staat te pruttelen de rijst gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de rijst af en doe terug in de pan. Laat de rijst in een afgesloten pan even rusten voordat je hem los roert.

Kook ook de sperziebonen beetgaar en giet ze af.

Serveer de kip-kerriesaus met de rijst en sperziebonen. Garneer met peterselie.

Kip kerrie met sperziebonen

Kip kerrie met sperziebonen

Kip kerrie met sperziebonen

Kip kerrie met sperziebonen

Kip kerrie met sperziebonen

Kip kerrie met sperziebonen

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. swoozie

    Simpel, maar o zo lekker!!!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin