Kipschotel met truffelsaus

Kipschotel met truffelsaus. Deze kipschotel met romige truffelsaus, champignons en spinazie is een ware traktatie. Lekker om te serveren met pasta, rijst, gnocchi of gebakken aardappels. Je kunt hem van tevoren al maken en later afbakken. 

Saus

Omdat de champignons en spinazie in de oven flink wat vocht loslaten zit er na het bakken veel vocht in de ovenschaal. Gebruik dit vocht als saus over gekookte pasta, rijst of gnocchi. Wil je liever een dikkere saus, om bijvoorbeeld met gebakken aardappels te serveren, dan kun je de champignons en spinazie het beste eerst even aanbakken om het vocht kwijt te raken en dan in de ovenschaal doen.

Truffel

Voor een lekkere truffelsmaak voeg ik een flinke lepel truffelcrème toe aan de saus. Die kreeg ik onlangs opgestuurd van Hoogendoorn Kaas en vond ik zo lekker dat ik hem in een recept wilde verwerken. De romige truffelsaus past perfect bij de kip en het spek, de champignons en spinazie.

Kipschotel met truffelsaus

Hoogendoorn Kaas heeft naast lekkere kazen een uitgebreid truffelassortiment. Zo maakte ik eerder deze pasta met hun zwarte truffelsaus, die lijkt op tapenade. De truffelcrème in dit recept is een crème met parmezaan en witte truffel. Het is een boterige crème met subtiele truffelsmaak. Een heerlijke smaakmaker om je pasta, ovenschotel of soep mee te verrijken. Je kunt hem eventueel ook vervangen door truffelsaus, -pesto of, -tapenade.

Kipschotel met truffelsaus

Ovenschotels, Kiprecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(20 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Tilly

    Lijkt mij erg lekker, maar….. er staat dat dit recept voor 2 personen is, lijkt mij meer voor 4 personen, klopt dat?
    Gr. Tilly

  2. Astrid

    Welke saus kun je gebruiken ipv de witte truffelsaus.

    1. Hoi Astrid, je kunt hem vervangen door (zwarte) truffelsaus, -pesto of, -tapenade. Maar je kunt hem eventueel ook weglaten als je niet van truffel houdt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde