Koolhydraatarm: eiersalade met Hüttenkäse

Koolhydraatarm: eiersalade met Hüttenkäse

Ik ben dol op eiersalade, maar eet het niet zo vaak vanwege het hoge aantal calorieën dat erin zit. Hoogste tijd dus om een slanke variant te maken! Deze eiersalade is lekker smeuïg gemaakt met Hüttenkäse in plaats van mayonaise.

Hüttenkäse (of cottage cheese) is een kwarkachtige kaas met een korrelige structuur en bevat weinig vet en koolhydraten. Ik ben er dol op en eet het vaak op een rijstwafel met komkommer, radijs en tomaat. Heerlijk! Maar hij is ook heel geschikt om een heerlijke, smeuïge eiersalade mee te maken!

Ontbijt/lunch/tussendoortje voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 flinke el Hüttenkäse (eventueel te vervangen door magere kwark)
  • 1 el bieslook, vers geknipt of gedroogd
  • Snufje kerriepoeder
  • 1/2 tot 1 tl sambal manis (milde sambal) naar eigen smaak*
  • Zout en peper uit de molen

*Ga nou niet zitten miepen als je niet van sambal houdt, dat je dit recept niet wilt maken. Probeer het gewoon eens. 😉 De sambal geeft deze eiersalade een heerlijk, subtiel pitje.

Koolhydraatarm: eiersalade met Hüttenkäse

Bereiding
Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze af met koud water en pel ze direct. Hak de eieren fijn en meng in een kom met de overige ingrediënten.

Breng op smaak met zout en peper.

Koolhydraatarm: eiersalade met Hüttenkäse

Enjoy!

Tip

Ook een lekkere variant is eiersalade met pesto! Vervang de bieslook door 2 blaadjes fijngesneden basilicum, laat de kerriepoeder achterwege en voeg in plaats van sambal een lepeltje pesto en eventueel wat geraspte Parmezaan toe.

Thema recepten, Glutenvrij, Ontbijt, Paasrecepten, Lunch, Voor bij de borrel

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin