Kruimelcake met frambozenjam

Zin om iets lekkers te bakken, maar liever niet te ingewikkeld? Dan is dit recept voor jou! Een heerlijke zachte vanillecake met een swirl van frambozenjam en topping van kruimeldeeg.

Dit is een heel leuk basisrecept om mee te varieëren. Zo kun je de frambozenjam prima vervangen door een andere jam. Je kunt de jam ook weglaten en vers fruit toevoegen zoals blauwe bessen, bramen of frambozen. Wat geschaafde amandelen over de kruimellaag is ook heerlijk. Of maak een swirl van Nutella en strooi wat gehakte hazelnoten over de kruimellaag!

Varieer er lekker op los en ontdek jouw favoriet!

Gebak, Zoet

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(2 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. GVL

    Deze cake al verschillende keren op mijn werk gemaakt, bewoners (verpleeghuis) en collega’s genieten er enorm van. Is ook heerlijke met abrikozen jam. Top recept!!

    1. Superleuk om te horen! 🙂

  2. Edith

    Al jaren ben ik fan van Keukenliefde!
    Voor deze week ook weer zoveel inspiratie gekregen. De week is soms te kort om alles te maken ?
    En, ik heb het al eerder geschreven, zóóó makkelijk dat je een foto van de ingrediënten erbij zet.
    Dank dat we iedere keer zo heerlijk eten met jouw recepten.

    Met groeten, Edith.

    1. Oooh, wat een leuke en lieve reactie! Dankjewel Edith! Heel fijn om te horen dat je zo geïnspireerd wordt en geniet van onze recepten! 🙂

  3. Yvonne

    O, wat een heerlijk recept.
    Ik ga voor aardbeienjam.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin