Luchtige amandeltaart

Luchtige amandeltaart

Ik zit momenteel in een amandeltaartfase. Echt, ik krijg er geen genoeg van! Eigenlijk vind ik alle soorten amandelgebak lekker. Deze luchtige amandeltaart met een vleugje sinaasappel is daarop geen uitzondering. Probeer zelf maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd! 🙂 

Ingrediënten

  • 4 eieren, gesplitst
  • 180 g fijne kristalsuiker
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 200 g zelfrijzend amandelmeel
  • Rasp en sap van een biologische sinaasappel
  • Poedersuiker om te bestrooien

Verder nodig
Springvorm van 20 cm, elektrische handmixer, spatel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in met boter.

Smelt de roomboter afgedekt in de magnetron of in een pannetje totdat hij nog net niet helemaal is gesmolten. Roer totdat alle boter is gesmolten en zet opzij.

Mix de eidooiers met de suiker tot een luchtige crème. Klop zeker 5 minuten, totdat crème bijna wit is. Roer het amandelmeel, het sinaasappelsap en de rasp, en de gesmolten boter door de crème.

Spoel de gardes goed schoon met water (ze moeten vetvrij zijn) en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

Spatel het eiwit in drie delen zo luchtig mogelijk door het beslag. Verdeel het beslag in de springvorm en bak de cake 40 minuten in de oven.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de cake vlak voor serveren met poedersuiker.

Luchtige amandeltaart

Eet smakelijk!

 

Speak Your Mind

*