Luchtige amandeltaart

Luchtige amandeltaart

Ik zit momenteel in een amandeltaartfase. Echt, ik krijg er geen genoeg van! Eigenlijk vind ik alle soorten amandelgebak lekker. Deze luchtige amandeltaart met een vleugje sinaasappel is daarop geen uitzondering. Probeer zelf maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd! 🙂 

Ingrediënten

  • 4 eieren, gesplitst
  • 180 g fijne kristalsuiker
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 200 g zelfrijzend amandelmeel
  • Rasp en sap van een biologische sinaasappel
  • Poedersuiker om te bestrooien

Verder nodig
Springvorm van 20 cm, elektrische handmixer, spatel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in met boter.

Smelt de roomboter afgedekt in de magnetron of in een pannetje totdat hij nog net niet helemaal is gesmolten. Roer totdat alle boter is gesmolten en zet opzij.

Mix de eidooiers met de suiker tot een luchtige crème. Klop zeker 5 minuten, totdat crème bijna wit is. Roer het amandelmeel, het sinaasappelsap en de rasp, en de gesmolten boter door de crème.

Spoel de gardes goed schoon met water (ze moeten vetvrij zijn) en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

Spatel het eiwit in drie delen zo luchtig mogelijk door het beslag. Verdeel het beslag in de springvorm en bak de cake 40 minuten in de oven.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de cake vlak voor serveren met poedersuiker.

Luchtige amandeltaart

Eet smakelijk!

 

Dessert, Gebak, Italiaanse recepten, Wereldgerecht, Zoet




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Lidy

    Voor het tennisteam en bezoekers de luchtige amandeltaart gebakken.
    In één woord heerlijk! Wel de taart wat meer tijd gegeven in de oven.

  2. Elza

    Maandagavond deze amandeltaart gebakken met een kleine aanpassing. Omdat ik geen amandelmeel in huis had, maar wel hele amandelen (bijna 200 gr) heb ik deze gemalen in mijn keukenmachine en daar als aanvulling naar de 200 gr iets zelfrijzend bakmeel en een klein beetje bakpoeder toegevoegd.
    Vandaag op mn werk getrakteerd en zeer geslaagd. Recept weer doorgegeven……
    Krijg trouwens heel veel inspiratie van jouw recepten!

    1. O wat leuk Elza! En wat lief dat je je collega’s trakteert. 🙂

  3. anja

    Zojuist gemaakt, enigszins aangepast wat ik eigenlijk meestal met recepten doe, in dit geval 30 gr minder suiker gebruikt en voor het bakken handvol stukjes noot over de taart verdeeld, bedankt voor dit lekkere recept!

    1. Klinkt goed Anja, lekkere aanvulling die nootjes. 🙂

  4. Yvonne

    Hallo. Waar koop ik zelfrijzend amandelmeel. En is het dan wel glutenvrij? Alvast bedankt voor het antwoord. Yvonne

    1. Ik kocht het gewoon bij de AH Yvonne, bij de bakafdeling. Of het glutenvrij is durf ik niet te zeggen, dat zou je even achterop het pak moeten checken.

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com