Macaroni stroganoff

Een keer wat anders dan macaroni bolognese? Maak deze macaroni met stroganoffsaus: een goedgevulde saus met gehakt, paprika’s en champignons. Je kent de macaroni stroganoff misschien wel van het welbekende pakje, maar zelf maken is net zo makkelijk. Probeer het maar en verras jezelf!

Budget, Hoofdgerecht, Snel, Vleesrecepten

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 paprika’s
  • 250 g champignons
  • 300 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • 1 runderbouillontablet
  • Scheut kookroom of crème fraîche
  • Olijfolie om in te bakken

Chilipoeder geeft de stroganoffsaus een heerlijk pitje!

Bereiding

Verhit een hapjespan met een scheut olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Was ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken. Voeg de paprika’s, champignons, paprikapoeder (en chilipoeder) toe aan de ui en zet het vuur wat hoger. Bak kort verder, totdat de groenten iets geslinkt zijn. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en verkruimelde bouillontablet toe. Roer het gehakt los. Doe de deksel op de pan en laat op laag tot middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer — als het gehakt en de groenten gaar zijn — een scheut room door de saus en warm nog even door.

Kook ondertussen de macaroni gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet de macaroni af en roer door het gehakt.

Garneer eventueel met wat vers gehakte peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Annette

    Inderdaad eens wat anders dan bolognesesaus. Ik heb er wel nog wat geraspte kaas over gedaan. Erg lekker!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com