Ingrediënten
- 1 ei (m)
- 100 g ongezouten roomboter (zacht, maar niet gesmolten)
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 g maïzena
- Snufje zout
- Discodip (suikermuisjes) om te bestrooien
Nodig
- Stukje vershoudfolie
- Vel bakpapier
Deze maïzena koekjes (Surinaamse gomma koekjes) met gekleurde suikermuisjes zijn makkelijk en leuk om te maken. En erg lekker! Omdat er maizena wordt gebruikt in plaats van bloem zijn de koekjes glutenvrij. Ook zijn ze zachter en brosser dan normale koekjes, ze smelten bijna in je mond.
Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Glutenvrije recepten, Surinaamse recepten, Zoete recepten, Koekjesrecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 17:28
Kun je ook vanillesuiker gebruiken ipv extract?