Mango kwarktaart

Heb je het al in de gaten? Ik ben dol op kwarktaart! Het is een van de taarten die ik het meeste maak en deel op KL. Ze zijn makkelijk om te maken en vallen wat lichter op je maag dan ander gebak. Fijn! Bovendien kun je er eindeloos mee varieëren! Dit keer maak ik een mango-kwarktaart met knapperige bodem van kokoskoekjes! Mmmm, die moet je proeven! 

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 10 blaadjes gelatine
  • 220 g kokoskoekjes (ik gebruikte Nizza kokos koekjes van Verkade)
  • 125 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
  • 500 g mango (vers of diepvries), vruchtvlees in blokjes gesneden
  • 500 g volle Franse kwark
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 250 ml slagroom

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 23 cm
  • Vel bakpapier
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Staafmixer
  • Bakspatel

 

Bereiding

Als je mango uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien volgens de omschrijving op het pak.

Vet de bakvorm in met boter en bekleed de randen met bakpapier.

Vul een ruime kom met koud water en laat een voor een de blaadjes gelatine erin zakken. Laat minimaal 20 minuten weken.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer het koekkruim door de gesmolten boter. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

Pureer de helft van de mango tot een gladde moes. Klop de slagroom stijf. Roer in een kom de kwark, basterdsuiker, limoensap en -rasp en 2/3 van de mangopuree door elkaar.

Verwarm de overige mangopuree (niet te heet laten worden) in een pannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan de mangopuree. Laat ze oplossen en haal dan de pan van het vuur. Voeg de opgeloste gelatine al kloppend toe aan het kwarkmengsel.

Spatel tot slot de slagroom door het kwarkmengsel. Snijd de overige mango in kleine blokjes en dep het fruit goed droog met een stukje keukenpapier. Schenk het kwarkmengsel over de bodem van de springvorm en verdeel 2/3 van de mangostukjes over de mangovulling. Druk ze met een mes of vork naar beneden in de kwark zodat je ze niet meer ziet. Leg de overige mangostukjes bovenop de mangovulling.

Zet de kwarktaart minimaal 6 uur maar nog liever een hele nacht in de koelkast om op te stijven.

Mango kwarktaart


Mango kwarktaart

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Sinaasappeltulband met chocoladeglazuur

26 april 2019

Is het geen plaatje lieve jongens en meisjes! Deze sinaasappeltulband met witte-chocoladeglazuur en,  jawel, rood wit blauw spikkels heb...

Paastulband

20 april 2019

Op de valreep nog iets lekkers bakken voor Pasen? Deze paastulband is makkelijk om te maken maar het resultaat...

No bake frambozencheesecake met lemoncurd

7 april 2019

Een heerlijk luchtige en frisse taart, dat is deze no bake frambozencheesecake met lemoncurd en knapperige koekjesbodem! Hij stijft...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin