Mexicaanse caesar salad

Mijn favoriete maaltijdsalade maar dan met Mexicaanse twist! Deze caesar salad is verrijkt met malse stukjes kip, cherrytomaat, mais en avocado. Deze salade is supermakkelijk om te maken en klaar in een handomdraai! Lekker als lunch of als hoofdgerecht.

Wereldgerecht, Kiprecepten, Mexicaanse recepten, Snel, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 kipfilets
  • Mexicaanse kruiden
  • 2 zachte bolletjes, in blokjes gesneden
  • 2 kropjes romaine sla
  • 9 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1/2 blikje mais, uitgelekt
  • Parmezaan flakes
  • 3 el mayonaise
  • Scheutje karnemelk
  • Zout en peper uit de molen
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in blokjes en doe in een ovenschaal of bakblik. Bestrooi royaal met olijfolie en wat zout. Bak circa 8 minuten in de oven, of totdat het goudbruin en krokant is.

Kook de eieren hard, spoel af met koud water en pel ze. Snijd in partjes.

Bestrooi de kip met de Mexicaanse kruidenmix, zout en peper (als er al zout in de kruidenmix zit, hoef je dit niet meer toe te voegen) en bak gaar en goudbruin in een koekenpan met wat olie. Leg de kip op een snijplank en laat 5 minuten rusten. Snijd de kip in schuine plakken.

Was de sla grondig, dep droog met een theedoek en snijd in repen.

Halveer de cherrytomaten. Snijd de avocado open en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en schep het er dan met een lepel uit.

Klop de mayonaise met een scheutje karnemelk tot dressingdikte. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla over de borden gevolgd door alle overige ingrediënten. Druppel de dressing erover.

Serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. connyschepens

    Deze salade is heerlijk, gaat vaker op tafel komen!

    1. Mieke van Kalken-Kruijff

      Op de foto lijkt het of er ook nog iets van kaasplakjes (witte vierkantjes) op de sla ligt?

      1. Je hebt gelijk! Dat zijn parmezaan vlokken. 🙂 Ik heb ze toegevoegd. Bedankt voor je reactie!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com