Mini worstenbroodjes

Mini worstenbroodjes

Deze mini worstenbroodjes zijn het perfecte warme hapje om te serveren op een verjaardag of feestje. Ze vinden gretig aftrek! 

Voor de vulling van deze worstenbroodjes gebruik ik half om half gehakt die ik zelf op smaak breng met kruiden. Voor een nog snellere variant kun je verse saucijsjes uit hun velletje knijpen en dit als vulling gebruiken. Ook erg lekker!

Hapje voor circa 21 stuks

Ingrediënten 

  • 7 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 300 g half om half gehakt
  • 1/3 appel, geschild, geraspt en goed laten uitlekken
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el pijnboompitten, grof gehakt
  • 1 tl barbecuesaus, of tomatenketchup
  • 2 el fijngehakte peterselie en bieslook
  • 0,5 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1,5 tl zout en 1 tl peper
  • 1 ei + 1 extra ei voor het bestrijken
  • 2 el sesamzaadjes, om de broodjes mee te bestrooien

DSC_2496_800x536

Verder nodig
Kom, bakpapier, bakblik, kwastje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop, laat ze ontdooien.

Voeg de appel, samen met de overige ingrediënten (behalve het extra ei en de sesamzaadjes) toe aan het gehakt en kneed goed door. Vorm met je handen rolletjes van het gehakt.

DSC_2499_800x536

Verwijder het velletje folie aan de onderkant van het bladerdeeg en leg op elk plakje een rolletje gehakt.

DSC_2503_800x536

Vouw de broodjes dicht en druk de rand met een vork dicht.

DSC_2508_800x392

Verdeel ieder broodje met een mes in drie stukken. Klop het ei los. Bestrijk de broodjes met het ei en strooi de sesamzaadjes erover.

Mini worstenbroodjes

Bak de worstenbroodjes ongeveer 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Mini worstenbroodjes

Je kunt ze nu eten of laten afkoelen op het bakblik en bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast of vriezer.

DSC_2563_800x536

Voor serveren even opwarmen in de oven. Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Oud-en-nieuwrecepten, Sinterklaas recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
8 reacties

Deel je liefde

  1. Claudia

    hoi Annemiek,
    ik heb ze nog niet gemaakt maar ben al een beetje aan t speuren voor de kerstdagen. Als ik deze hapjes vooraf wil maken, dan eerst bakken en vervolgens in de vriezer, of denk jij dat t beter is om ze rauw in de vriezer te doen en dan af te bakken als ik ze nodig heb. Ik twijfel nl. omdat dan i.p. 2x het bladerdeeg wordt ingevroren. Ik hoop dat jij hier al ervaring mee hebt. hoor t graag. gr. Claudia

    1. Hoi Claudia, na het afbakken laten afkoelen in invriezen. Dan voor serveren rechtstreeks vanuit de vriezer in een voorverwarmde oven opwarmen. Ik denk op 180 graden circa 20 minuten, maar dat is een kwestie van even proberen. Bladerdeeg kun je zonder probleem na bereiding opnieuw invriezen.

      1. claudia

        hoi Annemiek, gisterenavond gemaakt…. heerlijk!, had geen bbq saus dus dit vervangen door war ketchup en ketjap. paar gegeten, de rest in de vriezer, vanmiddag bij n glaasje wijn getest, 10 minuten op 180 graden, maar dat was iets te hoog, 10 min op 1 graden gaf t goede resultaat. dus deze hapjes gaan door voor de kerstborrel.
        gr. claudia

        1. Hoi Claudia,

          Superleuk om te horen! Ketchup en ketjap toevoegen is inderdaad ook heerlijk.

  2. wilma

    Ik heb ze net gebakken maar de onderkant werd niet gaar.Ik heb me helemaal aan het recept gehouden en vondt het gehakt erg vochtig,zou het daar aan kunnen liggen? verder waren ze redelijk flauw,dus volgende keer nog meer kruiden want ik ga het nog een keer proberen.

    1. Hoi Wilma,

      Ik heb het recept nagelopen en hier en daar iets aangepast. De appel laat veel vocht los en moet je na het raspen eerst goed uitknijpen. Dat had ik eerder beslist moeten vermelden, excuses! Verder moet je het gehakt inderdaad flink op smaak brengen met zout en peper. Zo moet het de volgende keer helemaal goedkomen Wilma. Succes en bedankt voor je reactie!

  3. Lya van Gelder-Verbrugh

    Hallo Annemiek,

    Heerlijk en feestelijk hapje.

    Wij hebben een week of twee geleden
    bij mijn zoon net zoiets gehad. maar dan
    met Italiaanse ham en kaas. Waren erg
    lekker. Zal is vragen aan hem waar hij die vandaan
    had.Volgens mij uit een Allerhande.

    Groetjes Lya

    1. Mmmm, dat klinkt zeker goed Lya! Heerlijke feestelijke hapjes zijn altijd welkom. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde