Moelleux uit ‘Aan tafel met Floorabella’

Deze chocolade lavacakejes, oftewel moelleux stelen gegarandeerd de show tijdens het kerstdiner! Ze komen uit het prachtige kookboek ‘Aan Tafel met Floorabella’. Een ontzettend mooi sfeerboek waarin de recepten zijn onderverdeeld in totaal 7 tafels (hoofdstukken) met elk hun eigen thema. Voorafgaand aan de recepten verteld schrijfster Floorabella (ze is tevens chef, gastronoom, vinoloog, stylist en fotograaf!) waarom het gerecht voor haar zo belangrijk is, of wat het gerecht zo bijzonder maakt. Vaak met een bruggetje naar Frankrijk, want daar is ze verknocht aan. Deze moelleux komen uit ‘Tafel no 7 Feest’. Floorabella zegt hier het volgende over: “Deze moelleux spannen de kroon: ze zijn stevig van buiten, maar hebben een vloeibaar chocoladehart. Ze worden vergezeld door een fluweelzachte bourbonroom”. Het kwijl liep letterlijk uit m’n mond toen ik dat las. Deze moest ik maken! En geloof me, jij wilt dat ook! 😉 

Samen met de gravad lax als voorgerecht en de hert wellington als hoofdgerecht vormt deze moelleux een prachtig klassiek kerstmenu!

Thema recepten, Kerstrecepten, Dessert, Chocolade, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Alco

    Voor hoeveel personen zijn deze ingredienten ?

    1. Dit recept is voldoende om circa 12 moelleux te maken. Geserveerd als dessert heb je genoeg aan één moelleux per persoon.

  2. Danielle

    Zou je dit heerlijke toetje ook aan zwangere mogen serveren? In de zwangerschap worden rauwe eieren afgeraden. Ik begrijp uit het recept dat het niet helemaal gaar wordt in de oven en daarom de binnenkant vloeibaar blijft?

    1. Hoi Danielle, ik durf het niet met zekerheid te zeggen of het kwaad kan, dus ik zou het risico niet nemen.

      1. Marion Bas

        Zou je dit op voorhand kunnen maken en dan later bakken? Ik moet een dessert maken bij vrienden.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin