Monchou toetje met mandarijn en kruidnoten

Snel een lekker (Sinterklaas)toetje op tafel zetten? Dit Monchou toetje met frisse mandarijn en chocolade kruidnoten is makkelijk om te maken en verrukkelijk!

Thema recepten, Sinterklaasrecepten, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 100 g chocolade kruidnoten
  • 250 ml verse slagroom
  • 200 g MonChou (in wikkels)
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 4 mandarijntjes

Verder nodig

  • 4 dessertglazen

Bereiding

Doe de kruidnoten in een afsluitbare diepvrieszak en plet ze grof met de deegroller. Als je geen diepvrieszak hebt kun je de kruidnoten ook grof hakken op een snijplank.

Pel twee mandarijntjes en haal de partjes los. Zet opzij. Snijd de andere twee mandarijntjes doormidden en pers het sap uit boven een steelpannetje. Voeg 1 eetlepel basterdsuiker toe aan het mandarijnensap. Breng het mandarijnensap aan de kook en laat enkele minuten zachtjes borrelen tot de suiker is opgelost en het de dikte heeft van siroop. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Roer de mandarijnenpartjes door de mandarijnsiroop.

Doe de Monchou in een kom met de overige basterdsuiker en klop zacht. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door de Monchou en roer glad.

Verdeel de kruidnoten over de bodem van de dessertglaasjes, houd wat achter voor garnering. Schep de monchouroom eventueel in een spuitzak met spuitmond, of diepvrieszak waar je een puntje vanaf knipt en vul de glaasjes tot de helft met de room (je kunt dit ook met een lepel doen). Leg wat mandarijntjes bovenop de room (houd 4 mandarijnpartjes achter voor garnering) en vul het glas daarna verder met de room tot bijna bovenaan.

Garneer de glaasjes met een mandarijnpartje en wat gehakte kruidnoten en serveer.

Monchou toetje met mandarijn en kruidnoten

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin