Mozzarella sticks uit de oven + kookfilmpje!

Klik hier als je de video niet kan zien — Ik ben dol op kaastengels: kleine krokante loempia’s gevuld met oude kaas. Omdat ik altijd filodeeg in de diepvries en kaas in de koelkast heb liggen, besluit ik ze dit keer zelf te maken. Voor deze krokante mozzarella sticks vul ik velletjes filodeeg met mozzarella, maar je kunt elke kaas gebruiken die je zelf maar lekker vindt. Extra voordeel van deze zelfgemaakte ‘kaastengels’ is dat je ze bakt in de oven. Lekker makkelijk! Serveer met een zoete-chilisausdip en aanvallen maar! 

Kookvideo's, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 5 plakjes filodeeg (1 verpakking uit een pak)
  • 1 bol mozzarella
  • Sesamzaadjes
  • Zoete chilisaus om erbij te serveren

Verder nodig
Vel bakpapier, kwastje om te bestrijken

Tip

Mozzarella heeft een neutrale, zachte smaak. Wil je liever kaasrolletjes met wat meer pit? Gebruik in plaats van mozzarella dan oude kaas, cheddar, gruyère of feta.

Mozzarella sticks uit de oven + kookfilmpje!

Hapje voor 4 personen

Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien volgens de omschrijving op het pak. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de mozzarella in 5 lange repen.

Leg een vel filodeeg neer op een werkblad en bestrijk met een kwastje en wat water, zodat het filodeeg zacht wordt. Leg bovenaan het filodeeg een reep mozzarella. Vouw eerst de zijkanten dicht en rol daarna de mozzarella in het filodeeg. Leg de mozzarella stick op het bakblik. Herhaal met de overige ingrediënten. Bestrijk de bovenkant van de mozzarella sticks met water en bestrooi met sesamzaadjes.

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de mozzarella sticks knapperig en goudbruin zijn.

Serveer met een schaaltje zoete chilisaus.

Mozzarella sticks uit de oven + kookfilmpje!

Enjoy!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com