No bake cheesecake met witte chocolade en frambozen

Een fluweelzachte cheesecake met witte chocolade en frambozen waar geen oven aan te pas komt! Hij stijft op in de koelkast. Dit is een heerlijke taart om te maken in de zomer, als je op vakantie bent, of serveer hem als dessert tijdens de Kerst. Deze feestelijke taart smaakt het hele jaar door!

Chocolade, Gebak, Kerstrecepten, Moederdag, Thema recepten, Valentijnsrecepten!, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g koffieleutjes
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 250 g mascarpone
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 200 g witte chocolade
  • 125 g diepvriesframbozen
  • 1 el fijne kristalsuiker

Eventueel voor garnering

  • 280 g verse frambozen

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 19 cm
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische handmixer
  • Vel bakpapier

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de diepvriesframbozen in een pannetjes samen met de kristalsuiker en laat op middelhoog vuur koken, totdat het vocht vrijkomt en de frambozen heel zacht zijn. Dit duurt een minuut of acht. Duw de frambozen door een fijne zeef en vang het frambozensap op. Vergeet niet de gezeefde frambozenpuree aan de onderkant van de zeef toe te voegen aan het frambozensap.

Maal de koffieleutjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur. Roer de gesmolten roomboter door de gemalen koekjes en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet zolang in de koelkast.

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Klop goed door met een garde totdat alle klontjes verdwenen zijn. Haal de pan van het vuur.

Klop de mascarpone en vanille-extract in een kom los met de handmixer. Klop in een andere kom de slagroom met de klopfix lobbig, dus nog net niet helemaal stijf. Doe de slagroom bij de mascarpone en klop glad. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe en roer glad.

Verdeel de helft van de roomkaas over de bodem. Verdeel circa 6 theelepels frambozencoulis over de roomkaas. Bedek met de overige roomkaas. Beweeg de springvorm een paar keer heen en weer om de bovenkant glad te krijgen. Zet de cheesecake in de koelkast en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Vlak voor serveren.

Haal voorzichtig de springvorm los en schuif de taart op een mooie serveerschaal. Garneer eventueel met verse frambozen en druppel er wat van de overige frambozencoulis overheen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Annette

    Gisterenavond gemaakt om dit weekend van te kunnen smullen. Zojuist een stukje op, en inderdaad: Heerlijk!

    1. Leuk om te horen Annette! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com