Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Worteltaart met koffie en wittechocoladeglazuur
Deze worteltaart met koffie en wittechocoladeglazuur zag ik in het blad Foodies waar ik abonnee van ben. Het recept is zo kinderlijk eenvoudig dat ik er direct mee aan de slag wilde. Ik houd van lekker en simpel! 🙂
Koffie in worteltaart had ik zelf nog niet bedacht, maar het smaakt heerlijk! De subtiele koffiesmaak past perfect bij deze worteltaart en de wittechocoladetopping met walnoten maakt het feest compleet. Een taart die ik zeker nog vaker ga maken!
Ik heb het recept hier en daar iets aangepast naar eigen smaak.
Gebak voor 9 – 12 personen
Ingrediënten
- 150 g wortel, geraspt (circa 1 winterpeen)
- 155 g zonnebloemolie
- 190 g witte basterdsuiker
- Snuf zout
- 2 tl gemalen koffie (ik gebruikte instant koffiepoeder)
- 2 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 100 g walnoten, grof gehakt
- 150 witte chocolade
- 75 ml slagroom
- Kaneelpoeder of cacaopoeder om te bestrooien
Verder nodig
Ronde springvorm van 25 cm, vel bakpapier, spatel, garde
Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 190 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Roer de olie, wortel, suiker, het zout, de koffie en de eieren door elkaar. Zeef het bakmeel en het bakpoeder boven het beslag en spatel erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm. Bak 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en het bakpapier en laat de cake op een rooster verder afkoelen.
Rooster de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Schuif op een bord en laat Hak de witte chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Breng de slagroom in een pannetje aan de kook en schenk over de chocolade. Roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cake met het glazuur en verdeel de walnoten erover.
Bestrooi naar smaak met kaneel- of cacaopoeder.
Enjoy!
om 06:21
Ziet er heerlijk uit! Geschikt om in te vriezen denk ik als de topping er nog niet op zit?
om 08:45
Dat kan zeker Anne! 🙂