No bake frambozencheesecake met lemoncurd

Een heerlijk luchtige en frisse taart, dat is deze no bake frambozencheesecake met lemoncurd en knapperige koekjesbodem! Hij stijft op in de koelkast dus een oven is niet nodig. 

Thema recepten, Gebak, Moederdag, Paasrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 220 g volkorenkoekjes
  • 125 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
  • 250 g frambozen (ik gebruikte 125 g diepvriesframbozen en 125 g verse frambozen)
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 300 g monchou
  • 250 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • Lemoncurd, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Optioneel geschaafde amandelen, goudbruin geroosterd in droge koekenpan

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 23 cm.
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische mixer met gardes
  • Bakspatel
  • Vel bakpapier

 

Bereiding

Vet de springvorm in met boter. Bekleed de rand van de springvorm met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine tot fijn kruim. Smelt de roomboter in een pannetje en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle achterkant van een lepel. Zet zolang weg in de koelkast.

Week de blaadjes gelatine in koud water volgens de omschrijving op de verpakking.

Doe 125 g frambozen (ik gebruikte hiervoor de diepvriesframbozen) met 60 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Kook zachtjes verder tot de suiker is opgelost en de frambozen zacht zijn en hun sap loslaten. Laat iets afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de overige suiker. Doe de monchou in een kom en laat in ca. 30 seconden iets zachter worden in de magnetron. Klop de monchou zacht en luchtig.

Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de frambozen. Roer tot de gelatine is opgelost. Klop het frambozenmengsel op de laagste stand door de monchou. Spatel tot slot de slagroom luchtig door het frambozenmengsel.

Verdeel de frambozenvulling over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur tot maximaal een nacht opstijven in de koelkast.

Afmaken

Verwarm 3 eetlepels lemoncurd in een steelpannetje of een paar seconden in de magnetron tot hij iets zachter is. Klop de lemoncurd glad en verdeel over de bovenkant van de taart. (Let op: zodra de lemoncurd op de taart zit kun je de taart niet lang meer bewaren. Wil je de taart langer bewaren dan kun je de lemoncurd het beste niet over de hele taart verdelen, maar alleen over de afgesneden taartpunten.) Zet 10 minuten in de koelkast om op te stijven. Verwijder de springvorm en zet de taart op een mooie schaal. Garneer met verse frambozen en eventueel geroosterde amandelen.

No bake frambozencheesecake met lemoncurd

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Elisa

    Jaaa daar is die! Klinkt echt zo lekker en zo te lezen ook prima te doen! Hier worden mijn collega’s vast blij van 🙂

    1. Haha, dat denk ik ook Elisa! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin